Beatles-epidemi i Utskarpen

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

RANA: I Utskarpen skolekorps og for mellomtrinnet ved Utskarpen skole er det Beatles som gjelder for tiden. Søndag inviterer de nemlig til stor Beatleskonsert i Utskarpen samfunnshus.

DEL

Utskarpen skolekorps har tidligere gjennomført store samarbeidsprosjekt, blant annet Elton John konsert og konsert med operasangeren Helge Rønning. Denne gangen er det Beatles noteheftet er fylt med, og kompanjongen er mellomtrinnet ved Utskarpen skole.

Beatlesepidemi

Søndag ettermiddag spilles det to konserter i Utskarpen samfunnshus der Terje Evensen vil være med å synge kjente låter som «Yesterday», «Michelle» og «Yellow Submarine». Også Utskarpens nyeste band Dianoze skal spille en Beatleslåt.

- Dette blir på en måte en avslutning på en Beatles-epidemi i Utskarpen, sier leder for skolekorpset Odd Einar Jørgensen.

- Skolen har hatt et Beatlesår der det har vært sunget og spilt mye Beatles, samtidig som rikskonsertene har vært her med en Beatleskonsert, sier han.

Aktivt korpsmiljø

Over en tredjedel av elevene som er tilknyttet Utskarpen skolekrets er med i korpset. Totalt 55 stykker. Dirigent Hanne Berit Nilsen mener dette skyldes det gode samarbeidet mellom skolen og korpset.

- I Utskarpen får korpset bruke skola som en ressurs. Her er det åpent hus. Det er veldig bra både for de elevene som er med i korpset, men det er også bra for elevene på mellomtrinnet som er med på dette spesifikke prosjektet, mener hun.

- Dette er viktig for skolemiljøet for å hindre mobbing, samtidig får barna oppleve at de mestrer, sier Nilsen.

Beatleskonserten skal bindes sammen av mellomtrinnet ved Utskarpen skole. Konfransierene vil ha morsomme opptrinn mellom nummerne. I tilegg skal de både danse og synge.

- Vi skal bruke samme scene som ble brukt på reunionen. Det blir proff lyd og proft lys og for mange av ungene er dette nytt. Dette gjør konserten ekstra spennende, sier Nilsen.

- Det som også er forskjellig fra tidligere prosjekter er at denne gangen er det først og fremst ungene som spiller hovedrollen, sier hun.

Konserten skal spilles to ganger på søndags ettermiddag.

- Ettermiddagskaffen kan du ta samtidig som du hører på god musikk, oppfordrer lederen i korpset Odd Einar Jørgensen.

Billetter selges på butikken i Utskarpen.

Artikkeltags