Helgeland Kammerkor og Helgeland Sinfonietta var uheldige med været under sin miniturné i helga. Det kraftige snøfallet hadde nok stor innvirkning på publikumsoppslutningen både på Hemnesberget og på Mo. Men de 16 som hadde gravd fram bilen og møtt opp i Hemnes kirke søndag, fikk en stor konsertopplevelse.

Det fint sammensatte programmet startet med to folketoner fra helgeland framført av kammerkoret og Trond Wika på solo fiolin. Koret klang meget fint, og samspillet med Trond Wika var fortreffelig. Spesielt på de sarte partiene hadde koret en varm fin klang.

Velklang

Konsertens mest briljante innslag var med Tor Kristian Innbjør på Euphonium. Han framførte Hugo Alvéns «Vallflickans Dans» for Euphonium og strykeorkester. Innbjør viste igjen at han er en solist på absolutt topp nivå, og framføringen var en oppvisning i hva som er mulig å spille på en euphonium.

Helgeland Kammerkor fortsatte deretter med tre engelske sanger framført a cappella. De 16 kor-medlemmene sang fint, og det var fin intonasjon og presisjon i hele framføringen. Balansen mellom stemmene var utmerket, og koret har en homogen klang. Også her låt koret best i de sarte partiene. I de høye partiene i «All creatures now» av John Bennet, låt sopranene litt anstrengt.

Neste solist ut var Kristine Klubben på trompet. Hun hadde valgt å spille Vincent Persichettis «The hollow men» for trompet og strykeorkester. Dette stykket er kanskje ikke like publikumsvennelig som Tor Kristian Innbjørs valg, men på dette tidspunktet i konserten føltes dette innslaget meget riktig. Klubbens framføring var strålende, men orkesteret kunne virke litt upresist innimellom.

Hatten av

Konserten avsluttet med hovedverket «Skjømmingsmesse» av Bodvar Moe. Her er det bare å ta av seg hatten. Verket som er en folkemusikkmesse for kor og strykeorkester framstår som en solid enhet. Moe har flettet inn folketoner fra Helgeland i sitt eget mer moderne uttrykk på en mesterlig måte. I tillegg til de originale messetekstene på latin er det også norske tekster av Stig Bang.

Både Helgeland Kammerkor og Helgeland Sinfonietta kom godt fra denne framføringen. Det ungdomspregede orkesteret låt fint under kyndig ledelse av Trond Wika, og de fikk fram det vesentlige i Bodvar Moes komposisjon. Koret som ledes av Cristopher Eva, har få medlemmer, men mange gode stemmer som gjør at det klinger godt.

Alt i alt en fint sammensatt konsert som det var verdt å kjempe seg ut i uværet for.