– Jeg synes det var kjempeflott. Det er så flott å synge med et så bra kor bak seg, sier Jill-Mari Hallonen.

– Det var knallartig, sier Lisa Bolin Lien.

Haukneskoret inviterte torsdag og fredag til nyttårskonsert etter å ha kuttet ut sin tradisjon med julekonsert. Sven Henriksen – som flyttet til Mo i fjor – ledet publikum gjennom en reise i musikktradisjoner fra hele verden, og hadde et stort fokus på det. Det virket også som han ikke angret flyttingen fra sør til nord.

– Jeg ble overrasket, sier han til publikum om musikk- og kormiljøet på Mo, som skrøt av Haukneskoret han er konferansier og regissør for.

– Overveldende

Dirigent Rita-Lynn Bjellånes var også godt fornøyd med den nye kortradisjonen etter konserten.

– Vi har jo prøvd med så mange ulike uttrykk å vise mangfoldet vi kan prestere med koret og solister, og kjenne på både som er trist og glad og vemodig. Og prøve å snakke om det nye året, sier hun.

– Hvordan er det å spille på nyåret etter så mange år i jula?

– Det er første gangen og vi har vært kjempespent. Vi var veldig spent om det kom folk og det har vært overveldende bra. Vi er veldig glad for at vi har prøvd det og vi ser ikke bort fra at vi har lyst til å gjøre det igjen.

– Hva tenker du om utsolgt?

– Det er jo så artig og fantastisk!

Skryt av varaordfører

Varaordfører Allan Johansen overrakte etter konserten blomster til dirigenten, og var veldig fornøyd med det han så.

– Haukneskoret utvikler seg mer og mer for hvert år som går, sier han.

Han mener det er viktig med en kultursatsing i Rana.

– Jeg tror det bidrar til at folk i Rana trives bedre, så vi er helt avhengige av å ha et kulturliv for at folk skal trives å bo i Rana. Det er flott at vi har et mangfold av kultur og at vi har et mangfold av kor som er forskjellige og som har sitt eget særpreg, sier han, og trekker fram Haukneskoret spesielt.

Solistdebutantene Hallonen og Lien gledet seg i alle fall over konserten.

– Det er et veldig godt musikalsk kor å synge i, og Rita er en kjempedyktig dirigert. Det er også veldig sosialt og godt kor å være i, sier Hallonen

– Fikk dere tenning på å gjøre det igjen?

– Å ja, sier de to.

  • Se video øverst i artikkelen - smakebit fra konserten, intervjuer med dirigent Rita-Lynn Bjellånes, debutantene Lisa Bolin Lien og Jill-Mari Hallonen og varaordfører Allan Johansen.