Det blir mer Rød Snø

SATSER: Christian Lorentsen er på ingen måte ferdig med å ta i bruk dette parkeringshuset som festivalområde. 20.-21. mars er det dermed duket for en ny vinterfestival i Mo i Rana. Foto: Øyvind Bratt

SATSER: Christian Lorentsen er på ingen måte ferdig med å ta i bruk dette parkeringshuset som festivalområde. 20.-21. mars er det dermed duket for en ny vinterfestival i Mo i Rana. Foto: Øyvind Bratt Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det yngste tilskuddet til festivaljungelen skal vokse seg stor.

DEL

Det var med stor stolthet jeg sto bakerst i teltet i år og så utover alt folket som hadde samlet seg ei stormfull helg i mars. Vinterfestival i Mo i Rana, det går an! sier en fornøyd festivalsjef Christian Lorentsen.

Det ble så godt tatt imot. Vi trenger noe å se fram til i den mørke vinternatta.

Arrangeres nærmere våren

I år flyttes festivalen 14 dager. Rød snø ønsker å gå klar av det verste villværet. I fjor blåste et tak inn i politistasjonen, mens Mo i Rana hadde festival i et telt som klarte å så imot elementene.

Mo i Ranas nye vinterfestival så dagens lys tidligere i år, og 1800 mennesker samlet seg på parkeringshuset ved Amfi Mo denne marshelga. Nå er dato for neste års Rød snø klar. Festivalen arrangeres 20. og 21. mars.

Hemmelig program

Profilen blir den samme. Pop og rock fra artister som burde være kjent for de fleste.

Det er et program som vi har jobbet lenge med, og nå begynner det virkelig å flaske seg til, sier festivalsjefen hemmelighetsfullt.

Vi ønsker jo å samle folk i alle aldre og i alle lag av befolkningen. I fjor føler vi at vi traff spikeren på hodet.

Bookingsjef for Rød snø holder også tilbake.

Vi er godt i rute med å sette navn for Rød snø 2015, og kan også denne gang love større, etablerte artister, så vel som spennende nykommere, sier Hans Petter Haaland i ei pressemelding.

Billettsalg er åpnet

At det blir festival i 2015 er alt avgjort, men Lorentsen er klar på at styret i Rød snø tenker langsiktig. Det blir litt nytt allerede i år. Parkeringskjelleren tas i bruk, og vil bli et konsept ikke langt unna Verksmessa.

Hva blir utfordringene i år?

Det samme som for et år siden: Været. Det kan bli kaldt. Det kan blåse. Det kan bli slaps på alle veiene. Det er derfor vi er glade for at vi kan plassere vårt publikum trygt under et telt, hvor det vil står varmeovner på. Det er nesten verre å rigge ned, sier Lorentsen og smiler.

Billettsalget til Rød Snø er allerede i gang.

Artikkeltags