Ekte 60-talls fest

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

80 personer hadde funnet veien til Mo Samfunnshus lørdag kveld for å høre Onøy/Lurøy Sangkor sammen med bandet «Fire Frekke Fyrer» framføre et knippe populære melodier fra 60-tallet. Dette føltes nesten som det man på 70-tallets tyske orgelplater kalte for en «Hit-parade».

DEL
Nesten ti prosent av befolkningen på Onøy/Lurøy synger i dette koret, og både koret og dirigenten stråler av sangglede. Dirigent Chris Eva har utvilsomt stor betydning for kulturlivet i Onøy/Lurøy, og han må også gis mye av æren for denne solide rekrutteringen. Koret har mange fine konserter bak seg, og har vist seg å være svært allsidig. Vi har tidligere hørt blant annet nordnorske viser og kirkemusikk. Denne konserten var i sin helhet viet popmusikk fra 60-tallet, og det virker som om både dirigent, kor og orkester trives med denne musikkstilen.
Vi fikk blant annet høre musikk hentet fra The Beatles, The Beach Boys og Simon & Garfunkel. Den ene kjente slageren avløste den andre, og det ble en festaften for alle oss som liker 60-talls musikk.
Dirigent Chris Eva hadde arrangert de fleste av melodiene for koret. Arrangementene satte kanskje ikke koret på de store prøvene, men det var hele tiden velklingende. Koret har en homogen klang, og tekstene er lette å oppfatte, men det kan virke litt spinkelt både oppover og nedover i stemmeleiet. Dette kan ha sammenheng med at en god del av sangerne ikke var med under konserten på Mo. Popmusikk i kor kan lett bli litt patetisk, men det var det overhode ikke her. Dirigentens kjærlighet til 60-talls musikken har tydeligvis smittet over på sangerne, og koret fikk låtene til å svinge på den rette måten. Bandet «Fire frekke fyrer» sammen med pianist Anette Røssvoll skal ha en del av æren for det. Sangsolist Steinar Henriksen var også med på å løfte denne konserten, og hans tolkning av «You`ll never walk alone» var desidert det musikalske høydepunktet på denne konserten. Kveldens mest populære innslag var dirigentens dans under den svingende avslutningslåten «The Loco-Motion».

Artikkeltags