Gå til sidens hovedinnhold

En suksess!

Artikkelen er over 16 år gammel

RANA: Juryleder Geir Hovig var imponert over nivået, og ikke den eneste som storkoste seg under tidenes første NNM i blues.

– Jeg har en sånn god følelse, jeg, sier Geir Rønning etter at bandene har tevlet fra seg og jammen er på tur opp på scena.

Enkel juryjobb

Lørdagskvelden sto i bluesens tegn i Kongressalen på Meyergården. Dit tok bortimot tre hundre stykker veien - for å få meg seg et tverrsnitt av det som rører seg i nordnorsk blues. Samt toppen - juryen hadde en enkel jobb med å kåre Bergard Blues Explosion til kveldens vinner. Sammen med et publikum som sparte den stående applausen helt til slutt.

– Dette var enkelt, sier juryleder Geir Hovig selv om avgjørelsen - som gjorde ungdommene fra musikklinja i Mosjøen 5.000 kroner rikere. Han betegner bandet slik:

– Ungt og teknisk godt. Her har du ungdommer som har studert blueshistorien og tar det seriøst, men som samtidig har den spillegleden som skal til. Det kommer fra magen og ikke bare fra munnen, skryter han.

"Mr. Blues" hadde en svært så trivelig kveld sammen med bluesentusiastene fra hele landsdelen, og han skryter over nivået på musikerne.

Bar overkropp

– Det er et veldig bra nivå, noe vi er enige om, Rita og Morten og jeg, sier han om Engedalen og Omlid; musikerne han satt i juryen sammen med.

– Så dere ser lyst på framtida til nordnorsk blue?

– Ja, så absolutt. Dessuten er folk så ok her oppe, så all righte, legger han til.

Mens Bergard Blues Explosion var den klare vinneren, ble det ikke kåret noen andre pallplasseringer.

– Men hvilke andre band syntes du utmerket seg?

– Det var mange som var veldig teknisk gode, men som falt litt på mangel på sjarm. Som for eksempel Blaa Trikaa fra Mosjøen.

– Så det nytta ikke med bar overkropp for å sjarmere juryen?

– Nei, sier Hovig og smiler.

Men oppsummerer helga slik:

– Bottom line var dette en suksess.

Fornøyde arrangører

Også de lokale arrangørene i 4/4 Forum for Takt og Tone var fornøyde.

– Musikalsk har dette vært en kjempesuksess. Blant andre Morten Omlid bemerket at han var overrasket over den høye kvaliteten. Og et band som Bergard Blues Explosion er det ikke bare lokal, men også nasjonal klasse over, sier Bjørn Bonsaksen.

Geir Rønning er helt enig.

– De har en utrolig ungdommelig energi, de virket skikkelig vårkåte! Det er jo utrolig artig at studentene bare kommer og feier alle de andre av banen, sier han.

To kvelder neste år

Nå vil 4/4 jobbe videre mot neste års mesterskap. Det vil de gjerne ha tilbake til Mo i Rana.

– Vi tar sikte på at dette ble så bra at mesterskapet blir holdt her også til neste år, sier Rønning.

– Da kan det også bli snakk om å få hit en skikkelig storkanon, sier Bonsaksen.

– Og at det blir to kvelder med musikk i stedet for en, avslutter han.

Les anmeldelsene av alle bandene som deltok i NNM i dagens papirutgave av Rana Blad eller på PDF!