Endelig ute på veien igjen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

OSLO/RANA: Da bodøværingene i bandet Scarlet flyttet til Oslo for vel et år siden reiste de med tomlene i været. Nå er bandet ute på sin første turne, og håper at publikum vil gi tommelen opp for musikken deres.

DEL

– Vi åpnet turneen i går kveld på ett fullpakket Spasibar i Oslo. Det er så artig å komme ut å spille for publikum den musikken vi selv har jobbet med så lenge. Tilbakemeldingene var kjempebra, forteller trommis Simon Schultz på en skurrete mobillinje. Når vi ringer gutta mandag formiddag snegler de seg av gårde i kollekjøring mot Bergen.

– Vi er et sted i Sogn og Fjordane, tror jeg. Slik er det vel å være på turné i Norge vinterstid, ler Schultz over motordur, vind og snøføyke et sted der sørvest.

Fra støy til vokalharmonier

Fredag har turneen forhåpentlig tatt bandet til Mo i Rana og Helheim Rock Café, og bodøværingene i osloeksil lover rana-publikumet bra musikk.

– Vi spiller i denne omgang 8-9 konserter fra Oslo i sør til Harstad i nord, og håper at vi gjennom turneen kan bli litt mer kjent der ute. Vi har nettopp spillt inn melodiene til en selvtitulert EP med 7 eller 8 spor, som kommer ut i løpet av våren, sier Schultz. I tillegg til ham består Scarlet Monroe av Audur Kantun (gitar), Martin Smådal Larsen (gitar) og Tobias Liland (bass). Alle sammen synger, og rett som det er bytter de også instrumenter. Scarlet Monroe ble til i Bodø for et par år siden, men medlemmene, alle først i tjueårene, har bakgrunn fra flere andre band i Bodø-området.

– Noen av oss har spilt i metal- og punkband, jeg var med i det mer eksperimentelle "Brötthaest/Paany". Som Scarlet Monroe startet vi opp med et veldig støyende og hardt uttrykk, men er blitt mer og mer melodiøs. Nå har vi jo jammen fått inn noen vokalharmonier også, gitt, ler Schultz.

Barnehage og kunststudier

Nå satser altså gutta knallhardt på musikken, innspillingen av EP'en er ferdig, de er ute på en norgesturné og de er allerede begynt å skrive låter til det som skal bli debutskiva en gang i løpet av året.

Hvordan vi vil beskrive musikken vår? Noen sier vi ligner Sonic Youth, andre mener vi har noe til felles med My Bloody Valentine. Ellers er vi jo fan av gamle ting som Velvet Underground, The Stooges og Iggy Pop, sier Simon Schultz, og forteller at musikksatsing eller ikke, penger til husleia må en ha. Selv studerer går han på kunstskole i Tigerstaden, mens andre bandmedlemmer jobber.

– I barnehage og sånt. Vi har vel litt sånne typiske hippie-strøjobber som musikere ofte har for å skaffe til veies husleia, ler Scarlet Monroe-trommisen, mens ei ny vindkule tar tak i bilen som baner seg vei mot Bergen gjennom snøføyka.

Anmeldelser, Helgelandstoppen og Ukas anbefaling finner du i tirsdagens papirutgave av Rana Blad eller på PDF (også i løssalg!)

Artikkeltags