Erling Ramskjell slipper sitt 12. soloalbum

Erling Ramskjell kommer med nytt album 1. februar.

Erling Ramskjell kommer med nytt album 1. februar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ramskjells album nummer tolv, Kaospraksis, handler om kaos og livets kontinuerlige rydde- og flytteprosesser.

DEL

Erling Ramskjell, tidligere under artistnavnet Æ, kommer ut med albumet Kaospraksis 1. februar. 

– Navnebytte og litt mangfoldig action til tross: Kaospraksis har ligget og gjæret inne i hodet mitt ei stund, og når timinga var rett for alle involverte, vare det bare å sette den ut i livet, sier Ramskjell i en pressemelding.

Nødvendig innspilling

Ramskjell har siden den første soloplaten i 2008 gitt ut elleve soloalbum. I tillegg til en rekke mindre utgivelser, både solo og med andre prosjekter. Innspilling av soloalbum nummer 12 var ifølge han selv en helt nødvendig ting å gjøre, kommer det fram i pressemeldingen.

– Musikk er vel en uttrykksform som passer meg bra. Det er vel mer et behov for å systematisere verden litt, heller enn noen form for ekshibisjonisme, forteller Ramskjell.

Han sier at han gjerne går rundt og kverner på små scenarioer og får med seg noen bra folk, før han sender det hele ut i verden og starter om igjen.

– Livet er en kontinuerlig rydde- og flytteprosess, der man prøver å oppnå en viss orden, mening og framdrift i kaoset, sier han og fortsetter:

– Man ser seg tilbake og prøver samtidig å se om det finnes noe lengre fram. Man håper å få seg noen kick innimellom, og prøver å holde livsslitasjen og meningsløsheten på et akseptabelt nivå. Akkurat som å lage skiver, altså.

Albumets første singel «...vi får vel se på det» kom ut 25. januar.

Gammelt kaos

Platen skiller seg formmessig fra tidligere album.

– Men jeg har ikke skiftet personlighet underveis, forsikrer artisten og fortsetter.

– Det er vel som jeg sier det på skiva: Ingenting er nytt. Gammelt kaos.

Ramskjell innrømmer at han allerede er inne i planlegginga av neste album.

– Og det dukker plutselig opp interessante prosjekter man bare må gjøre. Jeg har med overlegg holdt litt tilbake på livespillinga i 2018, så jeg ser fram til å gi det jernet igjen, sier Ramskjell.

Ramskjell spiller også i det audiovisuelle orkesteret Likholmen, som i 2018 blant annet gjorde et bestillingsverk til Varangerfestivalens åpningskonsert.

– Likholmen holder også på å gjøre ferdig en ny audiovisuell utgivelse, så jeg tror jeg skal få tida til å gå de neste tiårene, forteller han.

Artikkeltags