Får hjelp av landskjent dirigent

Artikkelen er over 17 år gammel

For nøyaktig ett år siden samlet alle korene i Lurøy seg til en felleskonsert i Lurøy kirke. Nå skal de igjen samles og denne gangen til et korseminar på Onøy/Lurøy.

DEL
- Vi skal bruke helgen 26.-28. januar, og lederen for seminaret blir den landskjente kordirigent Per Oddvar Hildre, opplyser Christopher Eva.
Onøy/Lurøy sangkor står som arrangør og er vertskor for seminaret.
Per Oddvar Hildre startet i 1973 koret SKRUK og har siden det vært korets faste dirigent. I 1977 startet han Det Norske Kammerkor som han dirigerte i 14 år. Hildre har vært med å utvikle kultursamarbeid via musikk i New Orleans, Ecuador, Kamerun og Aserbajdsjan. Mye av dette finner en igjen i SKRUK sitt repertoar. Siden 1980 har Hildre vært freelancer i seminar og kurs for korister, dirigenter og høyskolelærere i flere land.
- Vi tror at et weekend-seminar med Per Oddvar Hildre som leder vil gi et stort løft til kormiljøet i Lurøy. Han har skrevet at i tillegg til å innstudere et repertoar fra ulike verdenshjørner, vil det også bli undervist i sangtekniske ting som for eksempel pusteteknikk og kor kor-tonedanning, opplyser Eva.
Seminaret begynner fredag kveld, og fortsetter lørdag, med festmiddag lørdag kveld. På søndag 28. januar blir det konsert i Lurøy kirke.
- Konserten vil bli familievennlig med plass for at publikum får delta med allsang. Vi håper at folk fra de ulike kretsene i Lurøy finner veien til Lurøy kirke, sier Eva.
Aldersund sanglag, Konsvik blandakor, Lovund-korister, Moflag sangkor og Onøy/Lurøy sangkor skal medvirke på konserten i tillegg til Chris Eva, piano, Gry Sagmo Aglen, fløyte
Snorre Sivertsen, bass og Steinar Lillevik, perkusjon.

Artikkeltags