Internasjonalt mestermøte: – Å få denne kvartetten til Smeltedigelen er et scoop

DEL

– Å få denne kvartetten til Smeltedigelen er et scoop. Dette tror jeg blir en konsert som kommer til å gå inn i Smeltedigelens historie som et av høydepuktene. Spørsmålet blir jo da – hvor var DU lørdag 19. oktober? sier Smeltedigelens festivalleder, Bjørn Bonsaksen, i en pressemelding.

Hvem han snakker om? Novak, Hoff, Mathisen og Hofseth.

– Virtuositet i kombinasjonen med akustisk moderne og høyspent elektrisk jazz på en elegant og naturlige måte, som det heter i pressemeldingen.

Kvartetten utgjøres av Per «Bass Viking» Mathisen, Jan Gunnar Hoff, Bendik Hofseth og amerikaneren Gary Novak.

– Den største nålevende nordnorske jazzmusikeren og en av mine desiderte favorittmusikere og komponister, sier Bonsaksen om Hoff.

Han er full av lovord om de andre også - Mathisen som har opptrådt i mer enn 35 land, Hofseth som er en av Norges mest anerkjente jazzmusikere over hele verden og Novak som er rangert som en av de ti beste trommeslagerne i verden i dag.

Men dette internasjonale mestermøtet er ikke alt Smeltedigelen har å by på. De offentliggjør også at 9 grader nord kommer til festivalen i år.

9 grader nord er klar for Smeltedigelen. Festivalleder Bjørn Bonsaksen lover fest.

9 grader nord er klar for Smeltedigelen. Festivalleder Bjørn Bonsaksen lover fest. Foto:

Ni grader nord for ekvator finner man byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk.

– Det er 9 grader nord som skal avslutte Smeltedigelens lørdagsprogram, dette blir et fyrverkeri av en konsert. Konserten blir på Teaterkafeen, byens flotteste lokale for en avslutningsfest. Det kommer til å bli trangt og hett. Perfekt for en mørk høstkveld. Jeg gleder meg enormt, sier Bjørn Bonsaksen.

Artikkeltags