«Ønskereprisen» – og samisk musikk med tekster oversatt av Laila Stien

Brean, Bang og Bob er klar for Smeltedigelen. Tidligere har Sissel Brean og Stig Bang gjort denne forestillingen under Vinterlysfestivalen.

Brean, Bang og Bob er klar for Smeltedigelen. Tidligere har Sissel Brean og Stig Bang gjort denne forestillingen under Vinterlysfestivalen.

DEL

Smeltedigelen– Smeltedigelen er glade for at vi får anledning til å presentere Brean, Bang og Bob – nok en gang. De gjorde denne flotte produksjonen på Vinterlysfestivalen og mange har spurt om ikke Smeltedigelen kunne gjøre denne produksjonen. Inkludert lunsj på Teaterkafeen blir dette ei perfekt forestilling, sier Bjørn Bonsaksen, festivalleder i Smeltedigelen, i en pressemelding.

Sissel Brean og Stig Bang har tidligere gjort suksess med Joni Mitchells Blue. Denne gangen er det selveste Bob – Bob Dylan – de tar for seg.

– Ikke fordi mannen har solgt millioner av plater og fått Nobelprisen i litteratur, men fordi han spenner så vidt, fra hjerteskjærende kjærlighet til etsende samfunnskritikk, fra folk og country til disco. Det er bare én Bob som er Bob, som det står i pressemeldingen.

Ànnàsuolo spiller på Kulturhuset Mo 17. oktober.

Ànnàsuolo spiller på Kulturhuset Mo 17. oktober. Foto:

Samtidig forteller Bonsaksen at Ànnàsuolo er klar for årets festival. Ànnàsuolo er en bortgjemt perle på Finnmarkskysten, og det er her det samiske jazz/pop/elektronika-bandet har hentet navnet sitt fra.

Bandleder John-Kåre Hansen har håndplukket medlemmene i bandet, som alle har tilknytning til det samiske musikkmiljøet. På bandets første selvtitulerte utgivelse var det diktene til Nils-Aslak Valkeapää som fikk nytt liv gjennom John-Kåre Hansens musikk og Penthas stemme, mens på det nye albumet «Muohtačalmmit – Snowflakes» er det Hansen som har skrevet både tekst og musikk. Ordene blir først skrevet på norsk, og så oversatt til samisk av Ranas egen Laila Stien.

– Synes jo det er ekstra stas at bandet gjør tekster bearbeidet av Laila Stien og de skaper alltid flott og stemningsskapende musikk. Det blir fint å høre Ànnàsuolo på Kulturhuset Mo, avslutter Bjørn Bonsaksen.

Ànnàsuolo består av Marianne Pentha (vokal), John-Kåre Hansen (gitar og vokal), Eirik Fjelde (keyboards), Svein Schultz (bass) og Jakop Janssønn (trommer og perkusjon).

Artikkeltags