De første artistene til Trænafestivalen er klare

Sanskriti Shresta: Sanskriti Shrestha og Andreas Wildhagen er et perkusjons(ekte)par fra Kathmandu og Oslo.

Sanskriti Shresta: Sanskriti Shrestha og Andreas Wildhagen er et perkusjons(ekte)par fra Kathmandu og Oslo. Foto:

Rå indiepop skapt for de internasjonale massene, nydelige viser fra nord, grensesprengende jazz og landets mest demokratiske klubb som skal sette musikalsk standard for hva Havfolket skal få servert langt til havs i juli.

DEL

Trænafestivalen er tilbake og klare for ny festival i 2019, og i en pressemelding kommer det fram at de fire første artistene er klare.

Sanskriti Shrestha og Andreas Wildhagen er et perkusjons (ekte) par fra Katmandu og Oslo, med base i sistnevnte by. Hver til sitt er de involvert i ikoniske prosjekter i norsk og skandinavisk musikk, og virkeliggjorde intensjonen om å spille duo etter de ble invitert til å spille på en festival i Belgia. De spilte også på den nyoppstartede festivalen Jazzramp i Oslo rundt samme tid, til stor suksess. De har utviklet seg til å bli en av de mest spennende artistene innen perkusjon.

«girl in red» er første kvinne ut på programmet. Marie Ulven er en helt vanlig jente fra Horten, eller, ikke helt vanlig, ettersom hun innehar et låtskrivertalent av de sjeldne, og har skapt en liten sensasjon av et musikkprosjekt.

I løpet av kort tid har hun oppnådd oppmerksomhet med låter som «girls», «i wanna be your girlfriend», «say anything» og «summer depression», og hun har spilt på både Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen. Hun blander alternativ pop og personlige tekster om hverdag og kjærlighet.

Lisa Skoglund har de siste to årene skrevet låter fra sin base i Tromsø. I den kreative prosessen har hun knyttet til seg produsent Are Simonsen og flere dyktige musikere. Fra våren 2017 har Skoglund spilt små konserter rundt omkring i Nord-Norge og slapp tidligere i år EP-en «Falle Der Æ Står» med singelen «Hjertefyll». Lisa er en autentisk låtskriver som forteller historier om det uforløste mellom mennesker og tar oss trygt innpå følelser vi sjelden tørr å stå i. Skoglund pakker det hele elegant inn i et lekent poplandskap.

Klubbkonseptet Demokratisk Dansegulv skal sørge for at publikum endelig får danse til de låtene de faktisk vil ha. To DJ-team møtes i en heftig DJ-battle og det er publikum som bestemmer hvilken låt de spiller.

Datoen For Trænafestivalen 2019 er satt til 11.–14. juli.

Demokratisk Dansegulv: Et klubbkonsept som skal sørge for at publikum endelig får danse til de låtene de faktisk vil ha.

Demokratisk Dansegulv: Et klubbkonsept som skal sørge for at publikum endelig får danse til de låtene de faktisk vil ha.

Artikkeltags