Finner tonen i felleskor

Onøy/Lurøy Sangkor slår seg sammen med Helgeland Kammerkor. Bildet er fra 2008. Foto: Hverdagsfoto.no

Onøy/Lurøy Sangkor slår seg sammen med Helgeland Kammerkor. Bildet er fra 2008. Foto: Hverdagsfoto.no Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Byr på konserter i dag og i morgen.

DEL

Helgeland Kammerkor og Onøy/Lurøy Sangkor slår seg sammen til et kjempekor for å feire høsten.

De to korene traff hverandre under en korfestival i regi av Norges korforbund i vår, og fant umiddelbart tonen. De har lenge delt på sin dirigent, Chris Eva, og dermed ble det fort naturlig for Helgeland Kammerkor og Onøy/Lurøy sangkor å finne sammen i et felles prosjekt.

- Jeg er jo vant til å dirigere mindre kor, så for meg er det fantastisk artig å få gjøre noe med en stort felleskor. Det blir til sammen rundt 55 sangere, og det gjør det mulig å utforske korklang på en helt annen måte, sier Chris Eva.

Høstkonserten til felleskoret blir arrangert i dag i Nesna kirke, og i Lurøy kirke i morgen, søndag 27. oktober. Det er et variert repertoar de to korene byr på, når de slår sine krefter sammen.

De åpner og avslutter med fire sanger felleskor, men gjør også fire låter hver for seg. Flere av Petter Dass sine salmer blir presentert på konserten, samt kjente klassiske korsanger av komponister som Bruckner, Mozart, Elgar og Vivaldi.

Korene har også sørget for å få et nordnorsk preg på høstkonserten med låtskrivere som Olav Bremnes og Trygve Hoff på programmet. Også ei Beatles-låt er det funnet som til.

- Konserten har et høstpreg, som nok er litt melankolsk, men også rommer mye glede. Til avslutningsnummeret slår vi til med en skikkelig up beat spiritual når alle 55 sangerne framfører «Ev’ry time I feel the Spirit». Da får vi virkelig hentet klangen ut av det store kirkerommet, sier dirigent, Chris Eva.

Artikkeltags