Søster Astrid-prisen til «Flere farger Mo i Rana»

Flere farger: Her fra forestillingen på Nordland Teater da Smeltedigelen Musikkfestival presenterte sitt første arrangement som gikk av stabelen på Hovedscena på Nordland Teater i 2018.

Flere farger: Her fra forestillingen på Nordland Teater da Smeltedigelen Musikkfestival presenterte sitt første arrangement som gikk av stabelen på Hovedscena på Nordland Teater i 2018. Foto:

DEL

Styret i Mo i Rana Soroptimistklubb har besluttet at Søster-Astrid prisen for 2019 tildeles «Flere farger Mo i Rana», står det i en pressemelding.

Flere farger Mo i Rana står bak flerkulturelle forestillinger i Rana der barn, kvinner og menn fra ulike land deltar med sang og dans. Flere farger Mo i Rana støtter seg til filosofien bak Fargespillsmetoden. Filosofien er ressursorientert og bygger på den enkeltes evner. Det bidrar til sosial anerkjennelse og tilrettelegger for møter mellom ulike kulturer.

Søster Astrid-prisen er opprettet som en honnør til mangeårig helsesøster i Rana, Astrid Storhaug, i forbindelse med at Mo i Rana Soroptimistklubb fikk reist en byste av henne på Nytorget.

Prisen kan gis til kvinner, lag og foreninger med tilknytning til Rana og omegn. Den skal også være en honnør for prisvinnerens innsats for å bedre kvinner og barns stilling i samfunnet; lokalt, nasjonalt og/eller internasjonalt. Prisen består av et diplom i tillegg til et beløp på 5000 kr som prisvinneren kan donere til en institusjon, et lag eller ei forening.

I år avsluttes Smeltedigelen musikkfestival med en forestilling fra «Flere farger» søndag 20. oktober. Forestillingen har innslag blant annet fra Filippinene, Thailand, Eritrea, Syria, Etiopia, Tsjetsjenia, Serbia og flere.

Artikkeltags