- Haukneskoret har som navnet sier sin geografiske tilknytting til sørsia av Ranfjorden, og spesielt Åga/Hauknesområdet.

Når vi nå skal ha vårkonserten i NBs lokaler så ønsker vi å invitere naboene i Langnes-området spesielt velkommen til konserten. Resten av Rana er også selvfølgelig invitert, sier Rita Bjellånes som er korets dirigent.

- Musikken vi spiller har ingen lokalhistorisk tilknytting til Rana eller Langneset, men vi har invitert forfatter Tor Jacobsen til å fortelle om sine minner fra Langneset fra før krigen, og fram mot dagens bydel med rundt 1000 mennesker.

Musikken vil spenne over et stort register fra ettertanke til gode rytmer. Vi har også som så mange ganger før med oss musiker Bjørn Skoglund i vår intime vårkonsert, sier Bjellånes.

- Jeg har gravd i minnet og kommet tilbake til årene før krigen da Langneset var ingenting, det vil si unntatt når det var Sankthans feiring, og når det kom taterfølger til Mo som slo leir der ute.

Selv om ikke Langneset historisk sett starter i Mobekken så vil jeg starte min vandring gjennom tid og rom ved den vakre bekken som engang rant ut i havet her.

Under krigen kom jernbanen med sine verksteder og boliger, og strøket utviklet seg videre med stor boligbygging på 50- og 60-tallet. Jeg vil selvsagt også ta turen innom Fageråsbakken og storhetstida der, sier Tor Jacobsen, som vil flanere gjennom Langnesets historie sammen med Haukneskorets sangere torsdag13. mai.