Freser inn i jaguar

VETERANER: Freak er med sine over 40 år Norges eldste aktive rockeband. I helga skal de i ulike former spille i Bardal, både torsdag, fredag og lørdag. Reidar Sørensen (f.v.), Øystein Johansen, Frank Marstokk og Odd Johan Horseng har alle vært med siden starten. Foto: Bjørn Leirvik

VETERANER: Freak er med sine over 40 år Norges eldste aktive rockeband. I helga skal de i ulike former spille i Bardal, både torsdag, fredag og lørdag. Reidar Sørensen (f.v.), Øystein Johansen, Frank Marstokk og Odd Johan Horseng har alle vært med siden starten. Foto: Bjørn Leirvik Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I forrige uke lekte de mafia, men til helga er det blodrødt alvor for Freak.

DEL

Da slipper de nemlig sin andre EP fra den kommende skiva.

Der forrige låt, «Kefør» var noe alvorstung, er «Rød jaguar» adskillig mer feststemt. Den handler ikke om noe verre enn bil og kvinnfolk.

Freaks sommerfestligheter startet allerede lørdag som var. Da samlet Frank Marstokk deler av bandet sammen med sitt prosjekt Marstokks mafia på Hemnes mat- og vinhus.

I helga spiller de hele tre konserter i Bardal under utflytterstevnet, som også blir slippsted for EP-en.

Hemmelig konsert

Torsdag spiller den kunstneriske delen av Freak, Holger Nilssons metode, med Frank Marstokk, Holger Chr. Sjåvik og Erik Nilsson på Wangbrygga.

Fredag ankommer vokalist Reidar Sørensen Bardal i nettopp en rød jaguar. Freak skal da holde en hemmelig konsert med ukjent tilholdssted. Kanskje i stua til noen? Samtidig feirer de bursdagen til inspirasjonskilden Mick Jagger som fyller 70 år denne dagen, med EP-slipp.

Åshild Blyseth på Wangbrygga skal bake bursdagskake, så det blir enten en rød jaguar, eller stellet til Jagger, spøker Frank Marstokk.

Lyver om opprinnelse

Når de slipper låten i Bardal, blir den også tilgjengelig i alle digitale medier. Den offisielle biten blir først på lørdag. Da spiller Freak på bygdehuset i Bardal. De har rett og slett vokst ut av Wangbrygga hvor de pleier å spille i slutten av juli hvert år.

Vi pleier jo å lyve på oss at hele Freak har opprinnelse i Bardal, men egentlig er det bare min bestemor som er der fra. Mitt forhold til Bardal startet under et slektsstevne for mange år siden. Da falt alt på plass, forteller Marstokk.

Viktig med Wangbrygga

Spilling i Bardal hver sommer er som sagt tradisjon, men det er også hit Freak kommer og samler krefter.

Vi har hatt noen bandsamlinger her som har vært veldig viktige for oss.

Åshild som driver Wangbrygga er et fantastisk menneske, og hva er bedre enn å være bestevenn med noen som har et slikt fantastisk sted som virkelig kan brukes til noe?

Deler av Freak kommer til å være i Bardal allerede fra i dag. Og hvem vet. Kanskje blir det enda flere stunt?

Artikkeltags