Funky kulturkveld

Artikkelen er over 15 år gammel

RANA: Friske rytmer, avslappede musikanter med solister i fleng. Yo, det ble en musikalsk opplevelse i et stappfullt Utskarpen samfunnshus lørdag kveld.

DEL

De fikk spontan stående applaus de nærmere 90 musikantene og drillerne som hadde forlystet publikum gjennom et fullpakket to timers program lørdag kveld, i konkurranse med beste sendetid på fjernsynet.

Konferansier Wenche Sørmo åpnet konserten med å si at ingen av deltakerne i kulturkveldens program ville bli stemt ut. Alle fikk vise frem sitt talent, til stor glede for hverandre og publikum.

Løsslupne

Enda en gang ble samfunnshuset i Utskarpen for lite. Musikklivet i bygda er utrolig stort, bare musikerne fylte en tredel av salen. Men de som hadde møtt opp fikk se et korps med trygge og løsslupne medlemmer, som turte å være seg sjøl. Mye av æren for dette skal nok instruktørene Hanne Berit Nilsen, Anne Guri Frøystein, Terje Evensen og ikke minst Arvid Martinsen ha. Det er heldigvis ikke bare hemnesværingene som får nyte godt av Martinsens engasjement.

Det virket nesten som om all nervøsitet var blåst bort da kvelden startet med å presentere bygdas musikanter som går på musikkskolen. Omlag 30 unge deltok med solospill eller sammen med andre. På instrumentene piano, fiolin, kornett, saxofon, fløyte, tromme, klokkespill og klarinett viste de selvsikkert frem hva timer på musikkskolen kan resultere i. Publikum fikk friske rytmer, halling og rock i skjønn forening. Alle gjorde en utmerket innsats. Det er også flott når vi kan stå på sidelinja og høre at 10- åringer gir hverandre kompliment etter deltakelsen.

- Dere var så flinke, sa Victoria Fenes som spiller trommer og klokkespill til Caroline Jensen på fiolin.

- Dere også, kom det kontant i retur fra Caroline.

Slik oppbakking av hverandre er rørende å være vitne til.

Stor dugnadsinnsats

Bygdas eget ungdomsband Dianoz dro skikkelig til med The Whistel man. Flere kunne nok føle seg hensatt til Black Metal perioden. Tøft og rått.

Etterpå overtok Utskarpen skolekorps med låten «Stay Cool» av Arvid Martinsen. En låt ungdommene skulle bruke når de hadde behov for å få foreldrene til å roe seg ned.

Her hadde korpset med seg ekstra krydder, nemlig rappere. I tillegg dro Simon Stenhaug (12) til med improvisasjon på kornetten, barskt og uhøytidelig.

Det mest sjarmerende innslaget i løpet av kvelden var det barnehagen som sto for. For første gang var ungene med på kulturkvelden. Det håper vi blir et årlig gjensyn.

Nordsia Big Band deltok også. Det er voksne fra Alteren og Utskarpen som spiller sammen, mest for skøy. Lørdag kveld dro de til med flere låter som fikk føttene til å slippe seg løs for å trampe takten. En spennende opplevelse og vi håper de fortsetter å dele storbandmusikken. Musikken fortjener et publikum.

Det var ikke før Arvid Martinsen oppfordret publikum til å slippe seg skikkelig løs og ikke sitte som mumier, at folks korslagte hender ble oppløst. Da låten Chicken fylte lokalet lot publikum seg dra inn i funkyverdenen. På denne låten deltok både storband og korps med solister.

Kvelden ble avsluttet med en typisk korpsmarsj der korpsets drillere fikk vise seg frem.

Publikum var spontant oppe på føttene med trampeklapp til musikanter som fortjente det. Men ikke bare de, også de voksne som står bak et slikt arrangement fortjener stor honnør.

Artikkeltags