Fikk støtte til norsk-russisk musikkfestival, og 20 musikere fra Petrozavodsk kommer

Festival: Her fra Sang-kor-pianofestival i Gruben kirke med unge talenter fra Rana og Petrozavodsk.

Festival: Her fra Sang-kor-pianofestival i Gruben kirke med unge talenter fra Rana og Petrozavodsk. Foto:

DEL

Gruben barnekor og Rana Pianoforening arrangerer norsk-russisk musikkfestival der unge korsangere og pianister fra vennskapsbyer Mo i Rana og Petrozavodsk deltar, står det i en pressemelding fra Oddrun Solberg for Gruben barnekor.

I fjor i siste uke før skolestart ble det gjennomført en sommer-musikksamling for barn og ungdommer fra Rana og Petrozavodsk. Og den var i følge Solberg en stor suksess. Deltakerne lærte mye om ny og spennende musikk, ble inspirert av hverandre og har fått masse glede av å spille og synge på konserter. Derfor vil arrangørene lage en norsk-russisk musikk festival.

Fra Petrozavodsk kommer cirka 20 unge og voksne musikere. Blant andre korgruppen «Akvarell» som ble kjempepopulært i fjor, står det videre i pressemeldingen. De russiske gjestene  skal opptrer på  Gruben sykehjem, Mo kirke og i Gruben kirke. Musikkfestivalen avsluttes med «Vennskap norsk-russisk konsert» torsdag 15. august i Gruben kirke.

Dette prosjektet har fått støtte fra Barentssekretariatet og gjennomføres i samarbeid med Gruben kirke og Rana kulturskole. Det forventes at rundt 50 norske unge deltakere blir involvert i prosjektet.

Arrangementet foregår i tidsrommet 12.-14. august.

Artikkeltags