Gå til sidens hovedinnhold

Havmannprisen til Frank A. Jenssen

Artikkelen er over 9 år gammel

Frank A. Jenssen er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2011.

Jenssen får prisen for romanen Snøen er aldri hvit.

«Stemmen fra nord»

Frank A. Jenssen er født i 1952 i Kjøpsvik, Nordland. Han har siden vært bosatt i Svolvær i Lofoten fra 1975.

Fra 1997 til 2010 arbeidet han bl.a. med NRK P1s populære program Naturens Verden, og mange kjenner han som “stemmen fra nord” i dette programmet.

Han debuterte i 1981 med romanen, “Saltbingen”, som han ble tildelt Vesaasprisen for.

Levende lokalhistorie

Om årets vinner sier juryen, i følge ei pressemelding:

Frank A. Jenssen har skrevet en roman med klare skjønnlitterære kvaliteter. ”Snøen er aldri hvit” er levende lokalhistorie og tidsbilde som viser fram frodige og livskraftige mennesker som slåss for sitt levebrød. Den som leser, føler det er mye ekte engasjement på vegne av et folk og ei bygd som forfatteren kjenner godt og som må stå hans hjerte nær.

Fagjury

Prisvinneren er kåret av en fagjury som har vært ledet av Stein-Arve Myrbakk, litteraturanmelder og tidligere lektor i norsk i Mo i Rana.

Andre medlemmer i juryen har vært forfatteren Morten Wintervold fra Norsk forfattersentrum, Siv Johansen fra Ark Mo og Sissel Holtet fra Nordland fylkesbibliotek.

Nordnorsk tilknytning

Havmannprisen deles ut av Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek og Helgeland Sparebank, sistnevnte gir prissummen på 50.000 kroner.

Prisen støttes for øvrig av Ark Mo og Norsk forfattersentrum avdeling Nord-norge.

I statuttene for Havmannprisen heter det at prisen skal gå til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning. Det skal legges vekt på bøker med litterære og fortellermessige kvaliteter.

Havmannprisen på 50.000 kroner, blir delt ut i Mo i Rana lørdag 9. juni.