Hederlig åpning

ÆRESMEDLEM: Asbjørn Solhaug ble utropt til æresmedlem under åpninga. Her får han en godklem av konstituert festivalsjef Marte Præsteng.

ÆRESMEDLEM: Asbjørn Solhaug ble utropt til æresmedlem under åpninga. Her får han en godklem av konstituert festivalsjef Marte Præsteng. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Asbjørn Solhaug ble utropt til nytt æresmedlem da Hemnesjazz ble blåst i gang i kveld.

DEL

- Han har redd opp senger. Han stått opp i otta og lagd frokost til artister. Han har fortrylllet oss med sine matkunster. For han er det utenkelig å ikke være en del av lokalmiljøet. Han sier ja, før han vet hva han sier ja til. Han er fotballtrener til tross for at han er en elendig spiller og kan svært lite om fotball. Asbjørn Solhaug! roste Marte Præsthaug fra scenen, da Hemnesjazz åpnet kirkedørene i kveld.

- Dette var en stor overraskelse. Jeg ville ikke vært med om jeg ikke synes det er artig at det skjer noe på Hemnes. Jeg skal være med så lenge jeg klarer, lovet Solhaug i sin takketale.

Festivalsjefen delte også ut klubbheder.

- Det er en vanskelig øvelse hvert år. Det er så mange som stiller opp. I årevis er det lagt ned ned en formiddabel innsats. Det er folk som står i kulissen og ikke synes. De er fornøyde med gleden av å bidra, sa Præsteng, og ropte opp Trond Landfastøien, Torunn Landfastøien, Ulf Larsen, Bjørn Anton Larsen, Elin Solhaug og Odd Johan Horseng.

- Så håper jeg dere ikke går av med pensjon nå, men er med i mange år videre, spøkte festivalsjefen videre.

Det blir arrangert hele 17 konserter med 85 artister på fem scener (Lapphella, Bluesfabrikken, Kirka, Omsorgsenteret og Klubben) under Hemnesjazz. 200 mennesker jobber på dugnad for festivalen.

Den offisielle åpningen sto komponist, artist og ordfører Kjell Joar Petersen-Øverleir for.

- Det blir ikke ordentlig sommer før Hemnesjazz har åpnet. Den står som et symbol for hva vi er stolt av i kommunen. Hemnesjazz har som motto å være en mangfoldig kulturfestival, og det viser de til gangs i år med sitt utvidede jazzbegrep, skrøt ordføreren.

ALT OM HEMNESJAZZ

ARTIKLER: Bjørn Eidsvåg-intervju | Ikke bare bare ordfører | Eget jazz og blues-skilt | Badet i lyn og torden |

VIDEO: Stemninga før festivalen |

Artikkeltags