Det var stor stemning på Ramona da Bjørn Jens hadde CD-release og konsert.

Bjørn Jens har nettopp sluppet sin nye CD "Svartisen" og er i den forbindelse ute på en lanseringsturné. På Mo stilte han med fullt band som besto av Egon Olsen på trommer, Bjørn Ronny Hansen på bass og Johnny Birger Hansen på gitar. Med seg på denne turneen har han også den amerikanske countrysangeren James DeForest Parker.

Egen profil

Bjørn Jens er i dag en av Norges ledende countryartister, men i motsetning til de fleste andre innen genren, har han en helt egen profil. Kanskje spesielt innen country genren dukker det stadig opp nye artister som bare er oppgulp av artister vi har hørt før. Bjørn Jens Har hatt en egen stil siden han startet, og har aldri prøvd å ligne noen andre. Han er mest kjent for sine partylåter som "Mack-øl og måsegg" og "Nå må du pinadø skjerpe dæ gutt", men har også gitt ut låter med sterke personlige tekster.

Konserten på Ramona ble en blanding av nye låter og de gamle slagerne. De nye låtene er en naturlig videreføring av Bjørn Jens' musikk, og låter fra denne plata havner nok også snart på norsktoppen.

Erfaring

Bandet fungerte utmerket, og vikargitarist Johnny Birger Hansen vartet opp med strålende countrygitar, selv om han store deler av første avdeling var på jakt etter ny sikring til gitarforsterkeren. Det erfarne bandet hadde ingen problemer med å spille deler av konserten uten sologitar. James DeForest Parker slapp også til med noen av sine låter, og han står for en mer tradisjonell Nashville country. Det var egentlig mest moro å høre den amerikanske trubaduren når han koret på Bjørn Jens' låter som går på sandnessjøendialekt.

Les mer kulturstoff i tirsdagens papirutgave av Rana Blad eller på PDF (også i løssalg!)