Gå til sidens hovedinnhold

De første artistene til Hemnesjazz er booket

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste sommers vakreste kultureventyr, Hemnesjazz 2019, går av stabelen fra 1.–4. august. Det er med andre ord bare å sette av den første helga i august.

Ifølge en pressemelding er de første artistene nå booket, og en av de store godbitene serveres allerede under åpningskonserten. Da står Knut Reiersrud, Eric Bibb og Ale Möller på scenen.


– Knut Reiersrud gjestet Jernvaren på Hemnesberget 12. oktober, med en aldeles formidabel solokonsert, forteller festivalsjef Marte Præsteng i pressemeldingen. Hun legger til at det var en gitarguru i kanonform, som i tillegg hadde en fabelaktig formidlingsevne og kommunikasjon med publikum.
– Vi er veldig glade for å få ham så kjapt tilbake til Hemnes, sier Præsteng.

Denne gangen er Reiersrud ikke alene. Med seg har han amerikanske Eric Bibb og svenske Ale Möller. De to gjestet Hemnesjazz sammen i 2015, og sto den gangen for et av festivalens høydepunkter med sin intense og inderlige blues-/rootskonsert i hemneskirka.
Eric Bibb er en prisbelønnet gitarist og sanger, som med sin akustiske gitar gjenskaper ekkoet av bluesens riktig gamle mestere.
Ale Möller er en av Skandinavias fremste verdensmusikere, og er en multiinstrumentalist som trakterer bl.a. fløyte, trekkspill, trompet og en rekke streng- og tangentinstrumenter.
– Dette tror vi kan bli et av de store øyeblikkene i Hemnesjazzens historie, sier festivalsjefen.

 

Melodi Grand Jazz

Videre i pressemeldingen står det at Linda Eide, Sjur Hjeltnes og Sigrid Moldestad også er klare for sommerens festival. De kommer til Hemnesjazz med konseptet «Melodi Grand Jazz», der Linda Eide og hennes medspillere lærer jazzfolket å elske Melodi Grand Prix. I alle fall å hate det mindre!

«Hva har Monica Zetterlund og Radka Toneff til felles med Kirsti Sparboe og Kikki Danielsson? Og var det jazzens skyld at Norge sto for Grand Prix-historiens største juks og bedrag?»

Linda Eide kaster et nytt og jazza lys over dette elleville TV-fenomenet, som har fått oss til å riste og krølle og ergre seg, i over 60 år. Den utskjelte og elska melodikonkurransen har nemlig tatt jazzen mer på alvor enn mange er klar over.

– Linda Eide kjenner de fleste fra norske TV-skjermer, og med sin underfundige humor er hun ei populær dame som vi gleder oss til å få på besøk, smiler Præsteng.

Ranas egen Bjørn

Siste band i dette artistslippet er en trio, og det er ikke akkurat smågutter vi har med å gjøre. Nestor og bassist Bjørn Alterhaug, gitarvirtuos Nils Olav Johansen og den svenske trommeslageren Erik Nylander er alle høyt aktet og skattet, og har alle spilt i utallige konstellasjoner.

Johansen er kanskje mest kjent fra Farmers Market og han har også gjort seg bemerket med sitt samarbeid med Sigurd Køhn i Køhn/Johansen Sextet. Nylander har spilt i blant annet Ola Kvernberg Trio, Kirsti Huke Quartet og Bjørn Alterhaug Quintet.

– Bjørn Alterhaug trenger vel ingen nærmere presentasjon for publikum i denne regionen, avslutter festivalsjefen med et stort smil.

Kommentarer til denne saken