– Dette må nok bero på rene spekulasjoner, eller ubetenksom ryktespredning, hva vet vel jeg, sier en lettere oppgitt Magnar Skreslett.

Han er bookingansvarlig hos festivalarrangørene, og kan med hånden på hjertet si at det blir jazzfestival også i år på Hemnesberget.

Kulturlandsbyen

– Årets Hemnesjazz går av stabelen 6. til 9. august. Programmet har vi på det nærmeste helt klart, men vi vil nok vente enda litt med å gå ut med artistene. Det er tross alt ikke før i august det braker løs med jazz og blues og andre kulturelle opplevelser i kulturlandsbyen ved Ranfjorden, kan Magnar Skreslett fortelle. Han vil gjerne trøste de som har vært engstelig for at et dødelig antifestivalvirus skulle ha sneket seg inn mellom de pittoreske husene på Lapphella.

14. gang

– Nei, her vi nå står, vil det nok bli god stemning når finværet i august er på sitt beste, sier Skreslett og griper tak i Valva Gisladottirs treskulptur. Som kjent har konsertene på utescenen her på Lapphella blitt oppfattet som selveste prikken over i'en blant mange store opplevelser på Hemnesjazz opp gjennom årene.

– Vi arrangerer denne kulturfestivalen for fjortende gang, og har vel stort sett funnet vår form. Hemnesjazz vil nok få noenlunde samme profil som tidligere år. Her blir en fin blanding og balanse mellom store internasjonale navn og lokale prosjekter. Som før satses det stort på barn og unge, og vi får kvalitetsmessige innslag av kunst, litteratur, dans og teater, ivrer Skreslett på sin rolige og beherskede måte.

Mambo Compañeros

– Vår plan har vært å ha hele programmet klart til midten av juni, og vil da gå bredt ut med alt. Men vi kan jo allerede røpe en godbit for de som er glad i å danse. Mambo Compañeros skal spille fredag 7. august, og i forbindelse med den konserten vil det bli arrangert et salsakurs av profesjonell instruktør. Denne instruksjonen vil bli lagt opp slik at man ikke trenger danseerfaring for å delta, heller ikke partner. Mambo Compañeros burde være kjent blant musikkelskere. De er for tiden et av Skandinavias mest suksessrike latinband. Gruppa, som består av åtte musikere, har sin base i Trondheim, mens to cubanere holder til i Oslo. Som sagt. Det blir Hemnesjazz. Sett derfor av disse fire dagene i august, for her blir det liv, slår Skreslett fast.