Lisa Ekdahl gjør bare én konsert i år. Den gjorde hun på Verket lørdag som første navn på hovedscenen. Ekdahl skriver nye sanger og jobber med et nytt album. Vi fikk en smakebit, og den tyder på at hun ikke har til hensikt å fravike sin stil i særlig grad.

Og det var nok det som var konsertens vesle svakhet også; nemlig at Lisa Ekdahl sine sanger er for likelydende dersom du ikke er har vært tungt inne i hennes materiale fra før. Derfor ble deler av den første halvtimen litt småkjedelig. Sympatisk nok. Pen visesang med enkelte anslag av jazz og bossanova. Men ikke særlig mer enn det.

Hun og det velspillende bandet hennes har selvsagt nok rutine og vett til å kjøre på med et par raskere låter etter hvert, og når publikum får slagerne ”Vem vet” og ”Öppna opp ditt fønster” til slutt, er både appellen og stemningen god. Lisa Ekdahl lot ikke vente lenge før hun kom på scenen igjen for å gjøre en låt til; ”Flyg vilda vogel”.

Dermed var den forholdsvis rolige visetimen over. Lisa så ut til å kose seg i gråværet. Det gjorde veldig mange av publikummerne også.

Rune Slyngstad