I sitt livs form

Ida Maria på Trænafestivalen 2014

Ida Maria på Trænafestivalen 2014 Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ida Maria er noe av det tøffeste, beste og kuleste du kan få på en scene i juli 2014.

DEL

Hun blir 30 år på tirsdag, og har kanskje skuslet bort mange av sine muligheter til å bli en av verdens hotteste artister. Men slik det så ut på Træna, og slik det også så ut under Rød Snø-festivalen på Mo i mars, har Ida Maria Børli Sivertsen ristet av seg alle spøkelser og problemer, slik hun synger om på “Sick of You”.

Hun har ikke lenger et fnugg av “Bad Karma”, og på storscenen Træna fyr satte hun mildt sagt fyr i publikum. Det var mange av dem. Kanskje rundt 3000. Solstrålene hadde for lengst byttet plass med tåkeskyene, og det var klart for en 65 minutter lang og ellevill rockefest.

Ida Maria har alltid kunnet rocketricksene, bevegelsene og riffene som skal til for å skape sterke og forførende låter med tyngde og substans. Denne kvelden viste hun helt som forventet hele sitt rockespekter fra de sugende og seige vibbene på balladebiten via de spretne og joviale poprocklåtene og helt inn i punkrocken.

Jeg vet ikke om hjertet mitt tåler dette. Jeg er snart 30 år, ropte og lo Ida Maria ut til publikum og spilte den kraftfulle “Keep me Warm”. Du verden så sterkt og flott det låt. Deretter kom “Stella”, som kanskje er hennes aller sterkeste låt, etterfulgt av den frekke “I Eat Boys Like You For Breakfast”. Det var ikke tid for frokost; det passet dårlig. Men hun spiste oss til kvelds omtrent i samme øyeblikk som sola forsvant bak bergknausene. Hun hadde oss i sin hule rockehånd.

Men Ida Maria var på langt nær ferdig med sin rocketokt. Hun og bandet fortsatte å spille så tight og så tøft som det er mulig innen denne rockestilen. Hun oste av selvsikkerhet hele veien, og det er ganske modig å invitere jenter blant publikum opp på scenen for å være med på å danse og synge til “Oh My God”.

Kaoset og konserten ble avsluttet med en repetisjon av “I Like You So Much Better When You’re Naked”. Det smakte sikkert godt både for henne og for publikum. Helt klart! Det smakte veldig godt.

Rune Slyngstad

Artikkeltags