Bigbang klare for å rocke iFjordteltet

Bigbang: Da bandet gjestet Sjonstock i 2000 ble festivalsjef Christian Lorentsen blåst av banen, nå kommer Bigbang til iFjord.

Bigbang: Da bandet gjestet Sjonstock i 2000 ble festivalsjef Christian Lorentsen blåst av banen, nå kommer Bigbang til iFjord. Foto:

DEL

Siste band ut som gjør programmet på iFjordfestivalen komplett er Bigbang, står det i en pressemelding. Bigbang og kaptein Øystein Greni har vært en del av den norske folkesjela så lenge at man kan unnskyldes for å glemme hvilken imponerende merittliste de faktisk har bak seg. Det er i år 20 år siden plata «Electric Psalmbook ble gitt ut. Albumet inneholder en mengde godlåter, blant annet klassikeren Girl in Oslo, som klatret til nummer tre på VG-lista allerede i år 2000 og siden 2003 har samtlige seks albumutgivelser gått helt til topps, står det videre i pressemeldingen.

Landets beste liveband

Festivalsjefen for iFjord er meget fornøyd med denne bookingen, og Bigbang blir ofte med rette kalt et av landets beste liveband, og det er i møtet med publikum at trioen virkelig er i sitt ess, står det videre.

– Vi så de live nå i helgen på Blåfrost og kan bare si at det er bare å begynne å glede seg. Wild bird, Something Special og Girl in Oslo traff oss som knyttneveslag. Jeg så Bigbang på Sjonstock i 2000 og jeg ble helt blåst av banen over at en trio kunne låte så fett. Øisteins evne til å fange publikum samtidig som han dreper gitaren fanget min oppmerksomhet fra første tone, sier festivalsjef Christian Lorentsen.

Seriøst happy

Nå i vår slipper Bigbang sitt første album siden 2013 og til sommeren varmer de opp turnébussen for alvor etter noen rolige år og setter atter en gang snuten mot Mo i Rana, står det videre i pressemeldingen.

– Vi er seriøst happy med å få de på besøk og gleder oss til de skal avslutte en av dagene i tidskapselen vår. Programmet er nå komplett så nå er det bare å hoppe ned fra gjerdet å skaffe seg billett. Vi har solgt utrolig bra i år og er veldig ydmyk og takknemlig for at publikum vil ha påfyll. Ifjord kommer til å vokse sammen med publikum i årene som kommer, avslutter Lorentsen.

FAKTA:

iFjord arrangeres 7.- 8. Juni i Mo i Rana i et gigantisk telt.

Tidligere annonserte artister er:

Alphaville

Bigbang

Ace of Base Jenny Berggren

Dance With a Stranger

Vazelina Bilopphøggers

Andrew Strong fra Commitments

Tindrum featuring Dag Ingebrigtsen og Kee Marcello

Rock & Roll Retribution

Artikkeltags