Pogo Pops kommer til Ifjord-festivalen: – Dette er rosinen i pølsa

Pogo Pops kommer til Mo i Rana og Ifjord-festivalen.

Pogo Pops kommer til Mo i Rana og Ifjord-festivalen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

De var en del av «Bergensbølgen» på 1990-tallet, vant Spellemannspris i pop-klassen og var store i Japan. Til sommeren slutter Pogo Pops seg til Ifjord-plakaten, der de foreløpig tar plass sammen med Alphaville, Dance With A Stranger, Andrew Strong fra The Commitments og Jenny fra Ace Of Base.

– Pogo Pops er et genialt band som vi er stolte over å få til Ifjord. De kommer garantert til å skape den solide pop-stemningen når de går på scenen til sommeren. Dette er rosinen i pølsa, sier festivalsjef Christian Lorentsen i en pressemelding.

Pogo Pops feiret i 2017 30-årsjubileum som band, inkludert en pause fra 1996 til 2006. Frank Hammersland, Viggo Krüger og Nikolai Hamre startet trioen under navnet Doomsville Boys i 1987. Under navnet Pogo Pops ble bandet en betydningsfull del av den såkalte Bergensbølgen på første halvdel av 1990-tallet sammen med band som Barbie bones og Chocolate overdose. Debutalbumet Pop Trip ble i 1992 nominert til Spellemannsprisen i klassen pop, en klasse de vant prisen i året etter for albumet "Crash". Da hadde de også rukket å bli mye spilt på nylanserte NRK Petre.

– Bedre enn noen gang

Etter fire album preget av progressiv, melodiøs poprock og hektisk turnévirksomhet, førte slitasjen til at bandet tok en pause fra 1996. Siden 2006 har de samarbeidet igjen og gitt ut et samlealbum og tre ordinære, det siste "Love is the Greatest Compass" som i 2017 fikk terningkast fem i både Dagbladet og Dagsavisen.

– Jøss, Pogo Pops er jo bedre enn noen gang! skrev blant annet Dagbladet.

– Pogo Pops anno 2019 har med seg det beste fra 30 år med dedikert kvalitetsbevisst musikalitet tilført nyvunnet spilleglede. Frank Hammersland, trommis Nicolai Hamre og gitarist Viggo Krüger har vært med fra den spede start i 1987. Pogo Pops reindyrker trioformatet, og selv om sistealbumet her tatt nye steg med både bredere musikalsk uttrykk og dypere låter, er det fremdeles et solid Pogo Pops-stempel med inspirasjon fra det beste av det britiske, står det i pressemeldingen fra Ifjord.

– Større interesse

Festivalsjef Christian Lorentsen melder om større interesse for årets festival enn i fjor på samme tid.

– Vi har solgt flere hundre billetter mer og interessen spenner seg fra hele Nordland fylke. Det er tydelig at vi har truffet med konseptet og at en retrofestival som vår er ønsket av publikum, sier Lorentsen.

Festivalen arragneres 7.-8. juni.

Artikkeltags