Ifjordfestivalen må trolig avlyses - oppgir negativ dekning i media som bakgrunn

Dette var beskjeden som kom opp da Rana Blad besøkte landingssiden for ifjordfestivalens billettsalg torsdag. Samme beskjed lå fortsatt ute på fredag.

Dette var beskjeden som kom opp da Rana Blad besøkte landingssiden for ifjordfestivalens billettsalg torsdag. Samme beskjed lå fortsatt ute på fredag. Foto:

DEL

IFjordfestivalen er trolig avlyst. Det melder styret i iFjord i en pressemelding.

I pressemeldingen opplyser styret i festivalen at bakgrunnen for avlysningen skyldes det de kaller "svært negative artikler i lokalmedia".

Videre melder de at tre store investorer skal ha fått kalde føtter etter dekningen i lokalmedia, samtidig som artister og agenter har ville gjøre om på kontrakter samt at "sponsormarkedet later i tillegg til å ha utviklet en frykt for å ville assosieres med festivalen".

Styret i Ifjord melder også at selskapet Ifjord AS trolig må melde oppbud over helga.

Det er lagt ned enormt mye dugnadsinnsats og det er på disse to årene knapt tatt ut lønn. Dessverre lykkes vi ikke. Korthuset falt til slutt sammen, og nå er det ikke forenlig å drive videre, uansett hvor lyst vi har til å lykkes. Det må skje mirakler og underverker i løpet av helga, hvis ikke vil det bli begjært oppbud mandag, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Styret i iFjord oppgir at det ikke vil bli gitt kommentarer utover denne pressemeldingen.

Rana Blad har siden torsdag forsøkt å få svar fra Ifjordfestivalen om en mulig avlysning av festivalen. Dette da det torsdag ble oppdaget at Ifjordfestivalen har stanset salg av billetter til festivalen, som etter planen skal gå av stabelen i Mo i Rana fra 7. til 8. juni.

Rana Blad var da i kontakt med festivalsjef Christian Lorentsen torsdag kveld. Han ønsket da ikke svare på telefonsamtaler, men ba om å bli kontaktet på SMS.

På spørsmål på SMS fra Rana Blad om hva som var bakgrunnen for at det ikke lengre var mulig å kjøpe billetter til festivalen, henviste Lorentsen til at han kunne kontaktes på telefon i kontortiden fra klokken 0900 fredag morgen av.

På direkte spørsmål på SMS fra Rana Blad torsdag kveld om det ble festival denne sommeren, henviste Lorentsen igjen til kontortiden fra klokken 0900 fredag morgen av.

Fredag morgen klokken 0900 tok heller ikke Lorentsen telefonen, men på SMS kunne han meddele at han nå var opptatt i møter frem til klokken 1500. Han meddelte også at det ville komme en mail fra styret i Ifjord i løpet av dagen.

På oppfølgingsspørsmål fra Rana Blad fredag morgen om festivalen er avlyst, svarte Lorentsen med å vise til at det vil komme en pressemelding fra styret i løpet av dagen og ber om å ikke bli kontaktet privat angående saken.

– Det er beklagelig at Ifjord-festivalen muligens må gå til skifteretten. Den representer et fint tilskudd på festivalfronten i Rana, og ble godt mottatt da den så dagens lys i fjor, da også Rana Blad var en av festivalens partnere. Det er imidlertid litt spesielt at festivalsjef Christian Lorentsen velger å legge skylda på Rana Blad for de økonomiske utfordringene festivalen åpenbart har, og har hatt. Selv om det ikke fremgår direkte av pressemeldingen, er det åpenbart at det er den grundige journalistikken vi i Rana Blad har gjort på festivalen som får skylda, sier sjefredaktør Marit Ulriksen.

Turbulent år

Ifjordfestivalen har hatt et noe turbulent år siden forrige festival.

I etterkant av forrige festival har det blant annet kommet frem at flere ikke har fått oppgjør for bidrag til festivalen, festivalen har også måtte skifte arrangørsted, og festivalsjef Christian Lorentsen har også varslet at han slutter etter årets festival.

Rana Blad kjenner også til at to av styrets medlemmer tidligere i år trakk seg fra styret.

Rana Blad har på SMS spurt Christian Lorentsen om hvor lenge de har solgt billetter samtidig som de har fryktet at det gikk mot konkurs, samt hva som skjer med de som allerede betalt for billetter. Lorentsens svar er at han ikke vil uttale seg, men at om vi sender en epost så skal han ta det videre. Dette har Rana Blad gjort, og vi venter nå på svar.

Så sent som 22. april skrev Ifjord-festivalen på sin Facebook-side at de hadde en påskekampanje som varte til midnatt, med redusert pris på festivalpass. Fire dager senere ønsket de god helg. Siden ble ikke siden oppdatert før de i dag endret profilbilde.

På programmet for årets festival står blant annet Alphaville, Bigbang, Jenny Bergren fra Ace of Bace, Dance With A Stranger, Vezelina Bilopphøggers, Andrew Strong fra The Commitments, Tindrum feat. Dag Ingebrigtsen og Kee Marcello, Pogo Pops og Rock & Roll Retribution.

Flere inkassosaker mot Ifjordfestivalen som ikke har gjort opp etter 2018-festivalen 

Christian Lorentsen har startet i ny jobb - skal selge seg ut av Ifjordfestivalen

Dette er stedet hvor iFjordfestivalen ønsker å arrangere festival på Mo i sommer

Ifjordfestivalen gikk i minus og har ikke betalt lag og foreninger som stilte opp 

Lag og foreninger venter fortsatt på betaling for Ifjord-jobbing

Artikkeltags