Terningkast 4: Is, ild og knusing

Thomas Chr. Hansen i Gaia Epicus.

Thomas Chr. Hansen i Gaia Epicus. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Musikalsk har Gaia Epicus bare blitt bedre og bedre.

DEL

Som seg hør og bør inntar de lokale heltene i Gaia Epicus scenen ledsaget av en majestetisk intro. For øyeblikket består bandet kun av Thomas Christian Hansen, som er rockestjerna midt på scenen på vokal og gitar. I anledning Lavo Rock har han scenens sjarmør og klovn Joakim «Jokke» Kjelstad på gitar ved sin høyre side, mens den venstre domineres av Hans Åge «Gomme» Holmen som profesjonell og erfaren musiker med bassen på magen. Bakerst trakterer Cato Skivik trommesettet som en gud.

Gaia Epicus har sine fans og trekker mer folk enn Divided Multitude, men så er det også blitt litt senere på kvelden. Likevel, dette fenger litt mer. De er sprekere på scenen og har god kontakt med publikum. Musikken er for det meste heavy/power metal av den mest harry sorten, men så lenge ihvertfall noen av musikerne har sjølironi funker det.

Musikalsk har bandet bare blitt bedre og bedre, og spesielt vokalen har Thomas jobbet mye med. Både han og Joakim har noen heftige soloprosjekter med gitarene oppe på scenen, som sklir fint inn i en samkjørt oppvisning i strengekunster.

Vi får også oppleve en verdenspremiere på en ny låt denne kvelden, «Crush». Om den er så ny vet jeg ikke, da den minner mistenkelig mye om en viss Metallica-låt.

Det som skuffer mest med denne konserten foruten at lyden ikke var helt optimal, er egentlig publikum. På klassikeren «Fire & Ice» er det bare omtrent tre stykker som tar av, selv om Thomas kaster en god prosent av opplaget på sin siste skive ut over sletta.

Det siste store spørsmålet er hvorfor mr. Hansen alltid spiller konsert med solbriller på, men det får vi kanskje aldri vite?

Randi Melinda Urskog

Artikkeltags