Klemetspelet introduserer årets festivalkunstner: – De gangene både jeg og omgivelsene finner noe i mine bilder, føles det som at jeg lykkes med formidlingen

Festivalkunstner: Hilde Strand skal fylle låven i Leirskardalen med akvareller under Jamtjordmartnan.

Festivalkunstner: Hilde Strand skal fylle låven i Leirskardalen med akvareller under Jamtjordmartnan. Foto:

DEL

Klemetspelet er svært glad for å kunne presentere Hilde Strand som festivalkunstner på årets Klemetspel, sier produksjonsleder Inger Lise Pettersen i en pressemelding.

Årets utstiller

Hilde Strand har fast galleri på Amfi, Mo i Rana, men denne helga fyller hun låven i Leirskardalen med akvareller inspirert av storslåtte natur og underlige liv. Mange av bildene er rykende ferske og er malt spesielt til Klemet-utstillingen.

– Hilde er røff med pigment og pensel, men uttrykket forblir silkemykt. Forvent malerier med egenart og en utvidet oppfatningen av hva en akvarell er, fortsetter Pettersen.

Hilde strand definerer bildene sine slik:

Prosessen er for min egen del. Det ferdige maleriet er for alle som måtte finne noe i betraktningen. De gangene både jeg og omgivelsene finner noe i mine bilder, føles det som at jeg lykkes med formidlingen. Jeg maler fordi jeg må, det er nødvendig for meg.

Spennende lokaler

Strand har et bredt spekter av motiv og utstillingen viser både enorme originaler og mindre trykk. Mange vil føle seg hjemme på låven denne helga. Opplevelsen er absolutt unik og aldeles gratis, sier produksjonslederen.

– Jamtjordmartnan har offisiell åpning 23. august. Utstillingen finner sted på den gamle låven på Jamtjorden som nå for første gang tas i bruk av Klemetspelet og der det nå legges nytt gulv. Dette vil bli et meget godt og spennende lokale for ei slik utstilling, der også flere seminarer vil foregå, opplyser Pettersen. Utstillingen til Hilde Strand vil stå hele helga og ha samme åpningstid som martnaen.

Artikkeltags