Jubel for Nina

Alma: Ei blodintens og sensuell Alma fra Tomma førte oss til tangoens verden i Buenos Aires.

Alma: Ei blodintens og sensuell Alma fra Tomma førte oss til tangoens verden i Buenos Aires. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

NESNA: Nina Bendiksen skapte magi da hun hadde premiere på tangoforsetillinga Sørover.

DEL

Sammen med fire argentinske musikere og danserne Juan og Mariela skapte hun magi i den stappfulle Black-boksen på Høgskolen i Nesna. Nesna gikk mann av huse for å få oppleve tango, lidenskap, kjærlighet, sjalusi og Nina.

Nina får til det hun bestemmer seg for, sier mangeårig klassekamerat og venninne Helen Langseth. Nå har hun også greid å leve ut drømmen sin om tango og Argentina.

Hun har alltid gått sine egne veier, fortsetter Kristin Walnum Vinje. Mens vi andre maste oss til husdyr som katt og hund, hadde hun meitemark på rommet.

Og tenk hva hun har fått til her i kveld.

Vi trodde på fortellingen om Alma, fortsetter Helen.

Fra Husby til Buenos Aires

Det var nettopp gjennom historien om Alma vi ble vist vei inn i tangoens verden. Hun er en ung, blond tommaværing med drømmer, lengsler og sensualitet. I en drøm lengter hun seg fra slåttonna hjemme ved Husby og til det ildfulle, lidenskapelige og tangodansende livet i Buenos Aires. Her går det slag i slag med forelskelse, giftemål, sjalusi, svik, forsoning og drømmer. Vi er i 1930-talles verden.

Her er hun best

Ragnar Olsen har gitt nord-norsk språkdrakt til tradisjonelle argentinske tangoer. Ledsaget av musikere med tango i blodet opplevde vi en Nina som sang og spilte seg gjennom drømmen. Det tette lydbildet av bandoneon, gitar, piano og bass passet godt sammen med hennes lyse stemme. Forsterket av lyd- og lysdesign kombinert med tidsriktige kostymer og en funksjonell scenografi ga forestillingen en helstøpt karakter.

Denne forestillingen ga oss en helt annen opplevelse enn konsertversjonen hun fremførte under Smeltedigen, mener Helen. I kveld fikk Nina spille ut hele registeret. Hun er både skuespiller, sanger, organisator og produsent. Da er hun best.

Og når hun så får hjelp av et så sterkt koppel av teaterfolk, så matte resultatet bare bli bra, legger Kristin til. Begge venninnene var kanskje vel så lettet etter premieren som hovedpersonen selv.

Nå er vi bare så stolte av Nina. Tenk at det fra lille Nesna er kommet så mange rådyktige kvinnelige kunstnere, smiler de mens de gir Nina en stor klem.

Lyden av tango

Sangene som bærer forestillingen har Nina samlet og utgitt på CDen Sørover. På høstmørke og regntunge kvelder vil nok lyden av tango fylle mange av stuene i Nesna i ukene fremover. Nina drar nå på turne med forestillingen. Denne avsluttes med forestillinger på Chat Noir og Drammens teater i november.

Artikkeltags