Haukneskoret velger å åpne konserten i Gruben kirke mykt, med Tonje Forslund som solist på Trygve Hoffs «Et lys i mørketia». Låtvalget fortsetter med høytidelige «Kyrie Eleison», «Det kimer nå til julefest» og «Jul, jul, strålande jul».

Etter å ha blitt forsiktig geleidet inn i julestemningen banker verden på døra. «Adinu», en muslimsk Sufi-melodi, etterfølges av en tradisjonell irsk folketone. Deretter blir det sørafrikanske toner, en tradisjonell julesang fra Argentina og «Zamba de navidad». Sangene med influenser fra hele verden skaper definitivt høyest applaus og tilrop, for Hauknes-sangerne vet å utnytte korets muligheter.

Varmt budskap

Mellom hver av bolkene loser Liv Norderval oss videre, med varme tekster og anekdoter der budskapet er kjærlighet og at det gode alltid vinner over det onde. Siste tredjedel tar oss tilbake til vår egne tradisjoner med blant annet allsang på «Nordnorsk julesalme», «Nå tennes tusen julelys» og avslutningslåta «Deilig er jorden».

Etter konserten takkes dirigent, solister og Christopher Eva som har stilt opp på piano og orgel. Allan Johansen representerer kommunen og vil si takk.

– Jeg håper ordføreren har noe annet å gjøre neste år, så jeg kan komme da også, sier han.

- Fantastisk

I publikum sitter blant annet Ingun Høgset og Rune Finnes.

– Konserten var helt fantastisk! Vi snakket akkurat om hvor imponerende det er at et lite kor kan få så mye ut av stemmene sine. De fylte rommet. Koret kom virkelig til sin rett her, sier Høgset som likte akustikken i kirka.

–]Det var en spennende og variert konsert, og artig at de hadde en del låter jeg ikke har hørt før, sier Finnes. De har begge vært på Haukneskorets konserter tidligere.

– Dette var den beste så langt, og vi kunne ikke funnet på noe bedre å bruke en torsdagskveld på, sier Høgset og viser tommelen opp. Solist og konferansier Norderval er fornøyd etter konserten.

– Vi prøver å få publikum i en lett og god stemning, og vil ikke ha det for tungt og seriøst. Jeg tror vi klarte det, sier hun. Koret bruker ikke noter og har dermed øvd hardt får å lære seg det store repertoaret.

– Notene dropper vi for å kunne få den rette kommunikasjonen med dirigent og publikum. Vi henter så mye fra Rita, ikke bare rytme, men også energien, sier hun.

– Publikum var så hyggelige så dette var artig. Selv om det jo alltid er litt nedtur når det er over.