Klart for ny festival i Mo

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En ny festival er født og Revelneset er den nye boltreplassen. I september er det klart for "Verket".

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det blir høst. Det blir fest. Det blir Verket. Den første helgen i september tennes lysene i de halvstore bjørketrærne på Revelneset. Da åpnes portene til en nyfødt festival.

Gutta bak ideen er Tage Vedal og Christian Lorentsen fra Kulturproduksjon. De drømmer om å gjøre Verket til noe eget. Noe man husker. En festival med essensen av Rana. Man skal ikke kunne unngå å merke kosen. Opplyste trær en mørk septemberkveld og vannet som omkranser tre av fire sider rundt scenen er noe man ønsker å få med seg. I hvert fall hvis gutta får oppfylt sin drøm, en festival for alle. En festival som identifiserer det ranværinger er; industri, natur og kultur.

– Rana er et ungt samfunn, og mye av identiteten vår har vi gjennom Jernverket. Derav kom vi fram til navnet Verket. Navnet bare lå der og sto fram som det mest logiske valget, sier Vedal.

Artistslipp

Revelneset har sin egen begrensning.

– Vi har en forhåpning om 3000 besøkende i år, men på sikt kanskje 5000. Det antallet er også maks for hva stedet kan tåle. Opplevelsen er det viktigste og nøkkelen til en god festival er at folk trives.

Tage Vedal ønsker ikke å fortelle hvilke artister man kan vente seg, men sier at de snuser på både nasjonale og internasjonale artister.

– Vi har mange baller i luften og de første navnene blir sluppet om ikke så altfor lenge. Det blir et spennende, men bredt program, men ikke så bredt at det rekker rundt alt fra gammeldans til blåmetall.

Det ligger også luften at man kan vente seg band eller artister fra Helgeland.

Festivalcamp

Jernverket har opp gjennom tiden hatt et frynsete rykte. Kanskje aller mest på grunn av forurensning. Dette ønsker gutta bak Verket å ta tak i.

– Vi har en bevisst miljøprofil hvor vi skal produsere så lite søppel som mulig. Mer informasjon rundt dette kommer vi tilbake med på et senere tidspunkt.

Går man noen hundre meter fra festivalinngangen står man i resepsjonen på Bechs Hotel og Camping. Og det er der festivalcampen kommer til å ligge.

Aldersgrensen er ennå ikke fastsatt, men man jobber med saken. Det som imidlertid er helt sikkert er at lørdag formiddag står i familienes tegn. Da er det klart for aktiviteter og underholdning for liten og stor.

– Skal man bygge et kulturliv må man involvere ungene.

Verket er i utgangspunktet Tage Vedal og Christian Lorentsens idé gjennom deres nyoppstartede firma Kulturproduksjon. De lykkes med å få med ti sentrale aktører i næringslivet som spyttet inn penger i potten. Disse ti er eiergruppen som så på sin side har leid inn Kulturproduksjon for å gjennomføre festivalen.

Artikkeltags