Hekla Stålstrenga til Smeltedigelen: – Det er en glede å ha det folkekjære bandet tilbake på festivalens konsertprogram

Hekla Stålstrenga: Bandet kommer tilbake til Rana og Smeltedigelen Musikkfestival i oktober. De har også nylig sluppet nytt album.

Hekla Stålstrenga: Bandet kommer tilbake til Rana og Smeltedigelen Musikkfestival i oktober. De har også nylig sluppet nytt album. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Smeltedigelen Musikkfestival fyller på plakaten med nye go'biter, og lørdag 19. oktober skal Hekla Stålstrenga spille på Meyergården Spektrum under festivalen, står det i en pressemelding.

Best i nord

I februar kom den nordnorske gruppa Hekla Stålstrenga med sitt 7. album. Plata har fått tittelen Elske og Ære og i den forbindelse drar de på lanseringsturné over hele landet. Bandet er kjent for sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop og har etter hvert pådratt seg flere sanger som har gått inn i den norske visekanonen. Sanger som Har du Fyr, Folketonen, Vise ved Vintersolverv og Siste Sang er musikk mange har et forhold til.

Det er en glede å ha det folkekjære bandet tilbake på festivalens konsertprogram. Bandet er noe av det beste vi har her nord, og de har et stort publikum. Bandet slapp sitt 7. album i februar og vi har stor tro på at dette blir godt tatt imot av festivalens publikum på Meyergården spektrum, sier festivalsjef, Hilde Høgseth.

Energi og tilstedeværelse

Konsertene med Hekla Stålstrenga er kjent for energi, tilstedeværelse og dyp musikalitet blandet med humor, spilleglede og særdeles kompetente musikanter, står det videre i pressemeldingen. Bandet består av noen av landets mest markante musikere på sine respektive instrument. Noe som gjør at alle medlemmene er svært ettertraktet når andre artister ønsker seg musikalske partnere i sine prosjekt. 

Tittelen «Elske og ære» er en av sangene på plata, skrevet av Ragnhild Furebotten. Furebotten har som vanlig stått bak mange av melodiene til bandet. Nytt for dette albumet er at både Furebotten, Nymo Trulsen og Bruvoll leverer fra seg, ikke bare melodier – men også egne tekster. I tillegg har blant andre Ola Bremnes, Helge Stangnes, Malvin Skulbru, Geir Vildgren og Ronny Trælvik levert tekster til plata. 

Artikkeltags