Den norske jazzlegenden Karin Krog kommer til Smeltedigelen

Jazzlegende: Karin Krog har vært aktiv musiker siden midt på 50-tallet, nå kommer hun til Smeltedigelen.

Jazzlegende: Karin Krog har vært aktiv musiker siden midt på 50-tallet, nå kommer hun til Smeltedigelen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Karin Krog har vært aktiv musiker siden hun som tenåring deltok på jammer i Oslo midt på 1950-tallet. Hun regnes av mange som norsk jazzvokals førstedame, og er uten tvil en av landets viktigste jazzprofiler og har vært det siden hun debuterte med soloplate i 1964.

Hun opptrådte på den aller første utgaven av Kongsberg jazzfestival samme år og i 1965 mottok hun norsk jazzlivs høyeste utmerkelse, Buddyprisen.

En av Norges beste

Det er i en pressemelding fra Smeltedigelen Musikkfestival det kommer fram at Karin Krog gjester festivalen, og holder konsert lørdag 19. oktober på hovedscenen i Nordland Teater. Hun har over en lang karriere stadig evnet å fornye og Krog har med åpent sinn og utforskertrang, turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter, og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute.

– Jeg er veldig fornøyd med å få selveste dronningen i Norsk jazz til Smeltedigelen. Evigunge Karin Krog viser at hun tross sin alder utvikler nye uttrykk og holder stand som en av Norges beste jazzartister. Med Dioc Big Band i ryggen kommer dette garantert til å bli en minnerik konsert, sier festivalsjef Hilde Høgseth.

Eget arrangement for DIOC

Så sent som i 2013 mottok Karin Krog Spellemannsprisen i jazzkategorien for plata Songs About This and That med John Surman. Hun har også blitt samplet av Hip Hop artisten Madlib og forvalter sin egen katalog.

Med seg på scenen har hun DIOC Big Band, og hun har med seg sine egne arrangementer for storband.

Artikkeltags