Gå til sidens hovedinnhold

Jazzdronningen fra Los Angeles, England Brooks som er bosatt i Bodø, skal synge julen inn på Teaterkafeen

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag den 19. desember arrangerer 4/4 Forum For Takt og Tone julekonsert og plateslipp med jazzdronninga England Brooks fra Los Angeles og Bodø på Teaterkafeen i Nordland Teater, står det i en pressemelding.

Etter 14 år i Bodø vet mange i Norge hvem England Brooks er. Den fargerike jazzdronninga fra Los Angeles har, med sin dype, sjelfulle Sarah Vaughan/Nina Simone-aktige stemme, begeistret publikum om det er på jazzklubb, konserthus eller på NRKs Beat For Beat. Overalt hvor hun synger gjør hun dypt inntrykk med sin musikalitet og tilstedeværelse.

– Jeg har store forventninger til konserten med England Brooks Orchestra, sier Hilde Høgseth, leder for 4/4 Forum for Takt og Tone.

– England er en fantastisk vokalist med en enorm utstråling. Musikerne er av ypperste kvalitet. Jeg har hørt plata og den er veldig fin. De leverer en plate med kjente amerikanske julesanger innpakket i nydelige jazz arrangementer. Denne konserten leverer garantert julestemning til publikum, sier Høgseth.

Sammen med sitt band, England Brooks Orchestra, ga hun ut sin debutplate i 2015. Nå har hun blitt 62 år og er en mer aktiv og levende artist enn noensinne. Dette feires med en etterlengtet juleplate der England Brooks og bandet leker seg med noen av de mest kjente amerikanske julesangene blandet med sanger som Brooks selv vokste opp med i statene.

FAKTA:

I bandet utenom England Brooks på vokal, finner vi Magne Arnesen (piano), John-Kåre Hansen (gitar), Dag Erik Pedersen (kontrabass) og Roger Johansen (trommer).

 

Kommentarer til denne saken