Gå til sidens hovedinnhold

Høstkonsert med utfordrende sang fra moderne tid

Artikkelen er over 2 år gammel

Båsmokoret inviterer til stemningsfull konsert i Mo kirke

Dirigent Tor-Petter Aanes har funnet fram verkene til tre komponister som han har satt sammen til en vakker høstkonsert i Mo Kirke søndag 18. november.

I en pressemelding står det at kvelden starter med Geirr Tveit’s «Vélkomne med æra» fra hans samling av folketoner «Hundrade hardingtonar», i et flott arrangement for kor.Konserten i Mo Kirke fortsetter med to «klassiske» messer, begge er sakrale verk som på hver sin måte er både spennende og utfordrende.Den første messen er Gabriel Fauré’s MESSE BASSE fra 1881, og på den har Båsmokorets damer fått med seg solisten og dirigenten Darya Katyba fra Rana kulturskole. Katyba har både bachelor og master i klassisk utøvende musikk, og vil dirigere Båsmokor-damene samtidig som hun synger solopartiene.

Disse tre verkene er svært vanskelige å synge, men er underholdende og virkelig flott å høre på når vi får det til.

Sølvi Riise, korist i Båsmokoret

 

I pressemeldingen står det videre at den andre messen er fra moderne tid. MASS er skrevet av den amerikanske Jazzkomponisten Steve Dobrogosz i 1997. På dette verket har Båsmokoret fått med seg Lars Erik Drevvatne på piano.

 – Drevvatne er Ranas ukronede Jazz-konge på piano, og han får virkelig kjørt seg i denne crossover-genren mellom jazz og klassisk, sier Båsmokorets dirigent Tor-Petter Aanes, som selv tar utfordringen som organist på Faurés Messe Basse, mens Darya dirigerer damene.Korist i Båsmokoret, Sølvi Riise ser fram til søndag kveld og ønsker velkommen til en konsert som hun er tydelig stolt over å være en del av.

– Disse tre verkene er svært vanskelige å synge, men er underholdende og virkelig flott å høre på når vi får det til, sier Riise i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken