Gå til sidens hovedinnhold

BråK henter band fra både Nord-Irland og Mo i Rana til BråK vol. 3

Artikkelen er over 2 år gammel

BråK er i ferd med å etablere en konsertkultur i Rana, nå slipper de programmet til BråK vol. 3

I en pressemelding melder konsertarrangøren BråK at programmet til minifestivalen er klart.

Til BråK vol. 3 som arrangeres På Teaterkafeen fredag 25. januar, henter de The Bonnevilles fra Nord-Irland, det norske bandet Death By Unga Bunga og sist men ikke minst, Mirada fra Mo i Rana. De lokale heltene har tidligere stått på plakaten på festivaler som Sjonstock, Vikafestivalen og Trænafestivalen, samt spilt konsert så langt av gårde som i Tyskland. Etter ti års pause er de tilbake, og etter sigende bedre enn noensinne.

Arrangøren forteller i pressemeldingen at ti prosent av billettene ble lagt ut som såkalte «Early bird-billetter» før noen av artistene var avslørt, og de ble solgt ut i løpet av en time.

– Mo i Rana er åpenbart klare. Dette slippet viser at vi er i ferd med å etablere en konsertkultur på Mo som blir tatt på alvor. Både små og litt større band setter enormt stor pris på å komme til oss og bli møtt av et åpent og entusiastisk publikum, sier BråKmaker Bjørn Immonen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Videre står det at BråKmakerne er glade for å ha fått med de lokale gutta Mirada på programmet.

– Endelig et Rana-band på vår scene. Vi så comebackkonserten på Sjyen og booket mer eller mindre bandet backstage samme kveld. Gutta spiller knalltøff rock med fengende riff og masse energi. Disse gutta kommer til å imponere både gamle og nye fans, lover Immonen.

Videre står det at de artistene som slippes nå er i god BråK-ånd.

– Det er god spennvidde sjangermessig, vi byr både på uoppdagede perler og et av landets største rockeband om dagen, samt at vi har alt fra lokale til utenlandske artister, sier Immonen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Selv om BråK vol. 3 ifølge pressemeldingen blir en heidundrende fest, så skal være litt leven i en levende by. 27. februar er det derfor konsert med Spidergawd som skal sørge for det. Spidergawd ble startet av Per Borten, som tok med seg et par medlemmer av Motorpsycho og skapte en mastodont av et band.

– Vi snakker et rockemonster som nikker anerkjennende til the New Wave of British Heavy metal. Tenk Sabbath, Priest etc. Dette er et av landets største band i sin sjanger om dagen, og de slipper sitt femte album i januar 2019, sier Immonen.

FAKTA:

15. november åpner det ordinære billettsalget til BråK vol. 3, som neste år arrangeres fredag 25. januar.

 

Kommentarer til denne saken