Heidi Otting, som er en av dem som jobber frivillig for SOS-barnebyer, jobber stadig med forskjellige arrangementer. Onsdag 14. november blir det solidaritetskonsert i Familiekirka på Mo, der flere lokale artister bidrar til barnefamilier i Peru.

– Vi forsøker stadig vekk å få inn penger til dette formålet, og vi har både store og små arrangementer. Konserter som denne der flere artister deltar, og moteshow, sier Otting.

Årets formål

I år er det åttende gangen det arrangeres en slik solidaritetskonsert, og inntektene av konserten går uavkortet til et familieprogram. Denne gangen det går til familier utenfor Juliaca i Peru som er i ferd med å gå i oppløsning. Juliaca har to familiehus som SOS-barnebyer tidligere har bidratt til å bygge.

– Det er det lille som skal til av hjelp, og det fungerer, sier Ståle Bakken, som også jobber i SOS-barnebyer. Han har vært nede i Peru flere ganger og sett at hjelpen kommer fram.

For på klare å bidra med mest mulig er de avhengige av gode sponsorer og samarbeidspartnere, noe de er fornøyd med.

– Vi har jo ingen utgifter på dette arrangementet annet enn litt bevertning til de artistene som bidrar, sier Ingrid Lorentzen Kildal, som også jobber for SOS-barnebyer. Vi får sponset både lokalet, lyd og lys, så utgiftene er bagatellmessige.

Kildal er artistansvarlig i år, men er også en av dem som bidrar musikalsk. Hun er med i bandet uten navn, som består av hele ni musikere som alle er lokale.

Stor velvilje

– Jeg ringte rundt til de jeg kom på og folk som jeg har jobbet med, og det har vært en fantastisk respons. Alle som deltar har vist stor velvillige, forteller hun.

Det blir både musikk og dans på arrangementet, som inkludert pause vil vare rundt to timer. Bakken er veldig spent og kan skryte av en flott scene til artistene.

– Vi er veldig glade og fornøyd med samarbeidet vi har hatt med Familiekirka over flere år, der det har vært stor velvilje, sier han. Det er et fint lokale, med 200 sitteplasser. Og det meste av teknisk utstyr er allerede på plass, det eneste vi trenger er instrumentene.

Kildal forteller at alle artistene som er med på konserten sa ja med en gang de ble spurt.

Det er så befriende gøy at folk er så positive til å hjelpe, så det har vært veldig lett å få med folk, sier hun.

Selv begynner hun å kjenne litt på nervene, da hun også skal delta på konserten med sang og muligens piano.

– Litt nerver skal det være, men mest av alt så er dette arti, sier Kildal.

Fakta:

Under årets konsert onsdag 14. november i Familiekirka, får vi høre og se følgende artister:

Ingrid Lorentzen Kildal, Jill-Mari Hallonen, Kristian Rødvand, Ivo Kråkstad, Jørgen Straumfors, June Pettersen, Ragnar Meidelll, Steinar Henriksen, Olga Kivaeva og DUO (Malin Anna Zetterberg og Syver Olstad). Hedda Sund krydrer konserten med sin dans.