- Kvasiløsning på kulturhusbehovet

Ønsker samlokalisering: Snorre Petersen er klar på at det lokale kulturlivet fortsatt ønsker kulturhus med storsal i teaterparken. Foto: Hedda Hiller Elvestad

Ønsker samlokalisering: Snorre Petersen er klar på at det lokale kulturlivet fortsatt ønsker kulturhus med storsal i teaterparken. Foto: Hedda Hiller Elvestad Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Snorre Petersen er skuffet over at kulturlivet ikke er tatt med på råd.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Snorre Petersen som sitter i Rana musikkråd, og er mangeårig medlem av Mo hornmusikk, stiller seg skeptisk til det siste kulturhusforslaget som ble gjort offentlig på tirsdag.

- Jeg er skeptisk til den delte løsningen de skisserer. Det gir ikke den helheten vi ønsker. Vi vil fortsatt ha en konsertsal som kan huse mer, og som oppfyller de scenetekniske kravene jeg er redd ikke vil bli ivaretatt i ett hotell, sier Petersen.

- De er nok villige til å ta kostnadene med en konferansesal som kan huse Åge Aleksandersen og Sambandet, men mange øvrige aktører vil falle ut, fortsetter han, og peker på blant annet Nasjonalballetten som i disse dager besøker Svolvær, Tromsø, Harstad og Bodø, men reiser forbi Mo i Rana.

Det samme er tilfelle med for eksempel Den Norske Opera.

- Viktig bærebjelke

- Et forslag om utbygging av Kinoteatret er for så vidt spenstig, men jeg tror ikke det kan gjennomføres uten en total renovering. Å påstå noe annet er å kaste blår i øynene våre. Begge salene er for eksempel akustisk helt håpløse. Slik jeg leser det, skal de 60 millionene som er satt av knapt brukes, og jeg tviler egentlig på at kostnadene blir så mye mindre med denne løsningen. Det blir en kvasiløsning. Kulturhus blir det i hvert fall ikke, sier Snorre Petersen.

Han mener at man må være villig til å satse på kultur som bærebjelke i et samfunn om man ønsker utvikling.

- Det er et stadig tilbakevendende tema at vi ikke kan kreve at det skal brukes penger på kultur når skolene og eldreomsorgen krever sitt. Selvsagt skal vi bruke penger der og, men vi får aldri nok uansett.

- Om vi ikke har kultur i et samfunn, kommer vi ingen vei, sier Petersen.

Savner kontakt

Som medlem av hornmusikken har han flere ganger spilt i konsertsalen på Royal Garden i Trondheim, og er kritisk til hotellsalen.

- Det blir ikke den trivselen det er i å komme inn i et kulturhus der det er tilrettelagt for både aktører og publikum. Dette er innspill vi kunne kommet med, og jeg synes det er rart at Kai Henriksen og resten av posisjonen ikke kontaktet oss i kulturlivet før de kastet ut denne nødløsningen, sier Petersen.

- Det jeg frykter aller mest nå, er at det skal vokse opp mange halvveisløsninger rundt i byen også skal vi få slengt etter oss «Hva er det dere sutrer etter? Dere har jo til sammen et kulturhus».

Artikkeltags