– Vi har lenge tenkt på å gjøre dette, sier Kjell Roger Akselsen i Haukneskoret.

Det er de som har tatt initiativ til kortreffet, og sendt invitasjon til Båsmokoret, Nesna Songlag, Gruben Mannskor og Bodø blandakor.

– Bodøkoret kommer dessverre ikke, og vi setter et lite spørsmålstegn ved Gruben Mannskor. Men håper de kommer, sier Akselsen.

«Mer enn en gang har vi opplevd at det å gjøre noe i lag med andre kor gir påfyll og inspirasjon i korhverdagen. Vi tror også det er en inspirasjon for våre dirigenter å jobbe sammen med andre dirigenter. Dette var utgangspunktet for ideen om å invitere til korseminar. Så oppdaget vi at Smeltedigelen går av stabelen samme helg og tenkte «uheldig kollisjon og dårlig planlegging».

Men slik ble det ikke. Vi var så heldig å få innlemmet vårt arrangement som en del av Smeltedigelen», heter det i invitasjonen fra Haukneskoret.

–Vi skal ha en konsert lørdag kveld, som blir en del av programmet under festivalen, sier Akselsen.

Men før korene kommer så langt, blir det seminar hele lørdag. Der er det Pål-Are Bakksjø som holder taktstokken.

– Vi er veldig glade for å få fått ham hit, som den utflytta hemnesværingen han er, sier Akselsen.

Siden sist har Haukneskoret fått ny dirigent i Solveig Hals, og Akselsen sier koret gleder seg til å vise fram nydirigenten. Det er første gang koret inviterer til treff - men håper det ikke blir den siste.

– Dette er en prøvestein, og vi prøver å ikke gape over for mye. Dessuten har vi ikke hatt så mye tid på oss. Men til neste år håper vi at vi er en enda større del av programmet til Smeltedigelen, og at vi kanskje kan få med oss Bjørn Alterhaug som instruktør. Han hadde veldig lyst i år, men hadde ikke tid - han er jo gammel hauknesværing og er gammel kompis av flere i koret, sier Kjell Roger Akselsen.