Lager ny festival

FAVNER VIDT: Christian Lorentsen og Verket-gjengen gir seg i kast med nok en festival. 7.8. mars blir det Rød Snø, midt i Mo sentrum. Foto: Harald Mathiassen

FAVNER VIDT: Christian Lorentsen og Verket-gjengen gir seg i kast med nok en festival. 7.8. mars blir det Rød Snø, midt i Mo sentrum. Foto: Harald Mathiassen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Verksmester Christian Lorentsen samler troppene og inviterer til vinterfestivalen Rød snø. På toppen av parkeringshuset ved Amfi.

DEL

Dermed får Mo enda en festival i regi av Verket-gjengen, som fra før kan kvittere ut selve Verket og også Smelteverket. Det er Kulturproduksjon og Haaland, Eidsvåg & Strøm som nå skal levere nok et kulturtilbud til ranværingene.

– Rause eiere

– Rød snø setter seg som mål å bli en aktiv bidragsyter til kulturtilbudet i Mo i Rana, samt å være et inkluderende og attraktivt arrangement for hele regionen. Festivalen skal romme større, etablerte artister, så vel som spennende nykommere, sier Hans Petter Haaland i Haaland, Eidsvåg & Strøm.

Ideen til Rød snø er nettopp Hans Petter Haalands.

Om navnet Rød snø sier Christian Lorentsen at det, i likhet med Verket og Smelteverket, henspiller på Ranas stolte industrihistorie.

Høyt nivå

– Rød snø hadde ikke vært mulig å få til uten at de ti eierne av Verket hadde vært rause og nok en gang villige til å satse på en ny, stor greie. Ved å satse på Rød snø viser de et stort ansvar, sier Lorentsen som lover etter hvert å presentere et høykvalitetsprogram.

Vi ønsker ikke å gå ut med noen band ennå, men kommer til å servere kjente og kjære artister samt masse nytt og spennende. Vi vet vi kan levere på et høyt nivå og tar med oss det beste fra Verket, slår han fast og legger til at det som skjer på Mo, både innenfor festivalgenren og på andre områder, blir lagt merke til langt utafor Rana.

– Folk har fått med seg at det er full fart her, smiler han.

Telt

At det blir full fart i sentrum helga 7. og 8. mars, kan han i alle fall garantere. På taket av parkeringshuset ved Amfi Meyer skal et enormt telt monteres. Teltet skal fraktes fra Oslo og nordover med tog og det skal blant annet festes i til sammen 80 tonn betongklosser når det reises på parkeringsanlegget. Inne i teltet lover Lorentsen stor festivalstemning. Og varme.

– Scenen vil bli plassert i enden mot Amfi Meyer og det vil være plass til rundt 2.000 mennesker i teltet. På storscenen vil vi ha fire til seks band hver kveld og i tillegg vil det bli DJs. Det vil selvsagt bli anledning til å kjøpe både mat og drikke og opplegget vil folk kjenne igjen fra Verket, sier han.

Å kunne bruke parkeringsanlegget midt i byen, synes Lorentsen er stas.

– På denne måten får vi muligheten til å vise fram byen og markedsføres Mo, sier festivalsjefen som, som alltid, er opptatt av nettopp det.

Også underetasjen på parkeringsanlegget skal tas i bruk. Den skal fungere som backstage, der skal sekretatriatstjenestene plasseres samt en mulig arena for noe annet spennende.

Organisasjonen rundt Verket er godt drillet gjennom flere år og Lorentsen skryter uhemmet av den frivillige arbeidsstokken som nå skal rulles ut også i mars for å dra Rød snø i land.

– Vi har så langt fått en utrolig bra respons fra dem vi har presentert planene for. Som alltid er kommunen god på tilrettelegging og det setter vi stor pris på. Nå håper jeg folk løper til billettkiosken, ler Lorentsen som regner med å kunne komme med det første artistslippet tidlig i desember.

Artikkeltags