BJ

Når Bjørn Johnsen slår til gjør han det skikkelig. Han gir ikke bare ut sin roman "Menneskejerven", men han gir også ut musikk skrevet til tekstene i boka.

Komposisjonene har ikke en tradisjonell temaform, men svever av gårde som et slags lydmaleri. Det er presentert tekstutdrag fra boka til hver komposisjon, og ved å kombinere musikken og tekstene vil man få bedre innsikt i Bjørn Johnsens tanker bak det hele. CD-coveret er også prydet med bilder av Elisabeth Bjørnsen Werp. Disse har vært med på å inspirere Johnsen til komposisjonene.

Man bør ha god tid når man skal lytte til denne cd-en. Det går ikke fort fram, og komposisjonene gir en slags ro. Musikken er landskapsbeskrivende og har den typiske nordiske luftigheten som man blant annet kan høre på Jan Erik Kongshaugs produksjoner. Dette er atter et kvalitetsprodukt fra Fred Endresens Studio Nord i Mosjøen. Endresen må også her få mye av æren for det ferdige produktet. Det er hele tiden en varm atmosfære som gjør denne utgivelsen til en særdeles behagelig lytteopplevelse. Atmosfæren er elegant mikset med rytmer uten at disse blir forstyrrende for den svevende stemninga. Jonas Knutsons saksofonspill er også med på å løfte denne produksjonen. Han utstråler en stemningsfull varme med sitt instrument. Bjørn Johnsen har utvilsomt truffet noe med denne produksjonen.