Terningkast 5: Leverte varene

Heroes & Zeros hadde publikumsrekord for nord-norgesturneen sin på Helheim lørdag.
 Foto: Mariell Tverrå Løkås

Heroes & Zeros hadde publikumsrekord for nord-norgesturneen sin på Helheim lørdag. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Artikkelen er over 9 år gammel

Det var ikke mange foran scenen da konserten begynte, men Heroes & Zeroes traff tydeligvis noe blant publikum for i løpet av konserten hadde det fylt seg godt opp.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Det var et tilbakelent publikum som hadde møtt opp for å se Heroes & Zeroes på lørdag, men etter hvert som konserten skred fram fikk flere og flere øynene opp for trioen fra Lillesand og lot seg rive med. Helt fra første note var det ingen tvil, dette var drivende god gitarrock. Og med god hjelp av diverse samplinger skapte dette et spennende lydbilde.

Intimkonsert

Det er liten tvil om at Hans Jørgen Undelstvedt, Lars Løberg Tofte og Arne Kjelsrud Mathisen vet hva de driver med når de står på en scene. Både instrumenter og stemmer kompletterer hverandre på en god måte. Vokalist og gitarist Undelstvedts arsenal av gitarer og de nevnte samplingene gjør at musikken får en god variasjon, og trykket fra scenen var det lite å si på.

Lyden var god, overraskende god faktisk. Og det ble en intimkonsert i ordets rette betydning. Publikum sto nærmest oppe på scenen så vokalist Undelstvedt måtte flytte mikrofonstativet midt på scenen for å ikke få tennene slått ut. På tross av denne nærheten til publikum virket bandet litt distansert, opptatt av sitt eget og litt lite interesserte i å få kontakt med tilhørerne.

Som forventet

Naturlige høydepunkt var "Into The Light" og selvfølgelig radiohiten "Cellophane", men også "Oslo Fadeout" imponerte. Heroes & Zeroes er veldig dyktige musikere, og kanskje litt for dyktige til tider. Noen ganger følte man rett og slett at det var som å høre dem på plate, og man forventer gjerne noe ekstra på konsert.

Konserten sett under ett kan man ikke si annet enn at Heroes & Zeroes leverte varene. Hadde man hørt bandet før, fikk man akkurat det man forventet og hadde man ikke hørt det fikk man seg kanskje en overraskelse. Heroes and Zeroes selv var for øvrig også veldig godt fornøyd med Mo i Rana, kunne Einar Iglum ved Helheim Rock fortelle, og dette var visstnok publikumsrekord for deres turne.

Kjell Arne Jørgensen

Artikkeltags