Det er Polarsirkelsonen-medlemmet Marius Helgå som kommer med nyheten i et innlegg i nettopp Polarsirkelsonen .

- Rockekrypten er et webprosjekt for å dokumentere band og musikere fra Rana og omegn, og baserer seg på brukermedvirkning. Den originale ideen til rockekrypten var det John Erik Andersen som hadde, men det viste seg at dette var et for omfattende prosjekt til å drive på den klassiske webmåten, og prosjektet ble lagt på is, skriver Helgå.

Noen år etter Andersens innledende arbeid kom Helgå over nettsiden, og bestemte seg for å videreføre leksikonet i en såkalt wiki.

- Kort fortalt dreier det seg om websider som alle som leser dem kan redigere, skriver Helgå.

Håpet er at folk skal registrere seg i Rana Rockekrypt slik at de kan redigere det lokale musikkleksikonet, og komme med opplysninger om musikere og band. Rana Rockekrypt skal dokumentere Musikk-Rana på en best mulig måte.

Foreløpig kan du for eksempel lese at John Erik Andersen er født i 1980, mannen bak den opprinnelige Rana Rockekrypt-siden og har spilt i bandene Allfader, Condom Nation, Dream Slave, Ludmilla, Navel Flush, Satans from Hell, Sporty Morty og Raillhundan fra Helvete og Unge, Sinte, Late. Kristian Granheim (født 1978) står oppført med medlemskap i bandene Anid Curio, Moist, KG-3, Condom Nation, Nyco og Clayred.

Eller du kan søke på band, og se at Amon Ra (Tidligere Ra) var et band som holdt det gående fra 1995 til 1998. De opptrådte på Sjonstock to ganger - først i 1996 under navnet Ra og så i 1998 under navnet Amon Ra. Bandet besto av Ivan Magnussen (vokal), Rune Didriksen (gitar), Tom Oppdal (bass), Tage Vedal (trommer), Stian Einmo (trommer), Thomas Langvann (keyboard).

Saken er oppdatert. John Erik Andersens fødselsår er endret fra 1982 til det korrekte 1980.