Det begynte med at jubilantene selv kom syngende inn i grendehuset på Hauknes skole. Koret, med dirigent Rita-Lynn Bjellånes i spissen, fikk publikum i salen med på notene med en gang.

Haukneskoret jobber for tiden med folketoner, et repertoar de senere reiser til Estland for å presentere. Etter en kort innledning av konferansier Asbjørn Straumfors, sang koret deler av dette repertoaret.

Velklingende

Smakebitene fra Haukneskorets utvalgte folketoner lød meget bra. Koret var både engasjert og avslappet, en kombinasjon som bidro til å gjøre musikken interessant.

Mellom numrene serverte Straumfors små anekdoter fra Haukneskorets 25 leveår. Han fortalte om forestillinger, turer, samarbeidspartnere og stevner. Ikke for langt og ikke for mye til at det ble kjedelig. Musikken fikk passende nok stå i sentrum. Men det ble også tid til litt medaljeutdeling innimellom. To av dagens medlemmer har nemlig vært med helt siden oppstarten. I helga ble de hedret. Leif Sjøberg og Helene Seterdal fikk medalje for sin innsats og sitt engasjement i koret.

- Stor ståhei, konstaterte Sjøberg smilende om overrekkelsen.

For ham er det blitt en tradisjon å være med i koret, en god og hyggelig tradisjon vel og merke. Akkurat som for Helene Seterdal.

- Jeg liker å synge. Også er det veldig sosialt, mener Seterdal.

- Har dere noen gang vurdert å slutte?

- Ja, svarer Sjøberg.

- Nei, svarer Seterdal.

Før pause med bursdagskake og kaffe, spilte elever fra Rana Musikkskole for publikum. Godt hjulpet av Bjørn Skogly på piano.

Gjester

Det er mange aktive kor i distriktet. Representanter fra noen disse korene hadde tatt seg turen til Hauknes for å feire. Båsmokoret presenterte deler av jazzkonserten de skal ha under Havmanndagene 2003 etter pausen. Dette repertoaret har absolutt potensiale i seg, men lød dog en smule halvferdig denne lørdag ettermiddagen. Virkelig energisk ble det ikke før siste sangen - «Route 66».

Kormakeriet var også tilstede, selv om ingen av dem sto på scenen.

- En koselig konsert, slår korsanger Arild Hansen fast, som synes det er både artig og lærerikt å publikummer på andre kor sine konserter.

Haukneskoret avsluttet selv jubileumskonserten med den kjente ABBA-sangen «Thank you for the music», og det var det jo all grunn til å gjøre på en slik dag.