Med musikken tilbake i tid

Onøy/Lurøy sangkor er klare for konserter i helga som skal bringe oss ned minnenes allé. Foto: Hverdagsfoto.no

Onøy/Lurøy sangkor er klare for konserter i helga som skal bringe oss ned minnenes allé. Foto: Hverdagsfoto.no

Artikkelen er over 10 år gammel

Aldri, verken før eller siden, har musikken og motebildet påvirket hverandre i like stor grad som på 70-tallet. Dette vil Onøy/Lurøy blandakor markere i helga.

DEL

Onøy/Lurøy sangkor er et aktivt blandakor med mange artige konserter å se tilbake på.

I tillegg til større oppsetninger som Vivaldis Gloria m Helgeland Sinfoinetta, jazzmessen "Uten kjærlighet dør mennesket" m Sandnessjøen Storband og gospelkonsert m Jessie Dixon for å nevne noen, har koret spilt inn to CD-plater – "Folket som leve her nord" (2000) og "Åresang" (2006). For tiden teller koret om lag 20 medlemmer som står på for å holde liv i korånden i Lurøy.

Lørdag 4. og søndag 5. oktober 2008 presenterer Onøy/Lurøy sangkor "Yesterday Once More" – en 70- tallskonsert med trøkk i. Leder for koret, Karin Sund Olufsen, tror dette blir en opplevelseskonsert.

– Koret vil med denne konserten prøve å glede publikum med noen av de – etter vår mening - beste "perlene" dette tiåret - litt Grease, litt Carpenters, litt ABBA og litt Queen. Det vil bli minner i fleng for dem som er ute etter det. Vår dirigent, Chris Eva, har håndplukket musikerne, som stor sett er fra Sandnessjø-området. Eva har selv jobbet med noen av disse musikerne før, og dette anser Onøy/Lurøy sangkor som viktig når øvingstiden i lag er dyrebar og reisetiden lang mellom kor og band. Dirigent Chris Eva har ledet koret siden 1997, og kan, med god kunnskap om korets prestasjonsnivå, finne musikk og arrangementer som passer. I tillegg arrangerer han for koret, sier Karin Sund Olufsen.

Artikkeltags