Fylkesrådet har bevilget én million kroner til Fjordsenteret ved Helgeland Museum: - Det er generøst og kjærkomment bidrag

DEL

- Det har stor betydning å løfte fram Nordlands viktige industrihistorie, påpeker en fornøyd fylkesråd Aase Refsnes, skriver fylket i en pressemelding.

Fylkesrådet har bevilget én million kroner til Fjordsenteret ved Helgeland Museum.

-Dette gir mulighet til nyetableringen i Fjordsenteret i Mo i Rana, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes

Industrien fram i lyset

Det er industrihistorien som vektlegges når fylkesrådet i Nordland bevilger én million kroner for til å utbedre lokalene ved museumslokalene på Fjordsenteret.

-Vi har forventninger til at industrihistorien løftes særskilt ved Fjordsenteret. Dette vil løfte både lokal og regional industrihistorie. Men det er viktig også i nasjonal sammenheng, påpeker fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes (SV).

Revitalisering

Helgeland museum søkte Nordland fylkeskommune om økt driftsstøtte. Fylkesrådet valgte å bevilge en engangssum til museet, og vil gå i en dialog om framtiden.

-De økte driftskostnadene har sammenheng med at Helgeland Museum jobber for å utarbeide et nytt museumskonsept og flytter i disse dager inn i nye lokaler i Fjordsenteret på Mo i Rana. Dette har ført til økt husleie. Fylkesrådet ønsker å hjelpe Helgeland museum i gang med denne revitaliseringen der industrihistorien skal vektlegges i nye lokaler, avslutter fylkesråd Refsnes.

- Kjærkomment bidrag

Tormod Steen ved Helgeland museum er glad for pengene, men håper de videre dialogen med fylket vil gi penger til driften, årlig.

- Det er generøst og et kjærkomment bidrag. Vi håper at dialogen med fylket vil ende med at de bevilger penger, hvert år, til driften. Husleie er noe vi må betale hele tiden, sier han.

Han sier pengene fra fylket vil bidra til å vise frem viktig industrihistorie.

- Det er bra de ser hva vi holder på med og at de vil bidra til å vise frem den viktige industrihistorien som vil jobber med å stille ut. Dette kommer godt med, sier han

Artikkeltags