Prosjektleder Snorre Petersen holdt det han hadde lovet før onsdagens arrangement: En eventyrlig musikkreise med konsert og generalprøve foran NM i Janitsjar på en og samme kveld.

Og attpåtil fikk korpset inn hele 25.000 kroner til barnehjemmet Ladva ved Petrozavodsk, som er Mo i Ranas vennskapsby i russisk Karelen. Det er 8-9.000 kroner mer enn det som vanligvis har kommet inn fra loddsalget tidligere år.

– Det er helt fantastisk. Nå blir det mye bleier og sko til ungene i Ladva. Det trenger de, sa en glad Petersen.

Da hadde pulikum allerede rukket å bli sjarmert av Rita Bjellånes' 11-12 år gamle sangstjerner, de hadde hørt Haukneskoret synge både folkeviser fra Rana, irsk «hoppetauvise» og glad-shalala av Bjørn Eidsvåg. De hadde hørt Arnulf Øverlands tidsaktuelle «Du må ikke sove» framført av Andreas Kolstad og fått oppleve at adskillige hekser fra Hemnesberget kunne «Walk like an egyptian» og mer til.

Krevende

Men da kveldens høydepunkt kom, var det virkelig et musikalsk eventyr publikum fikk oppeve i aulaen ved Moheia videregående skole.

  • SE VIDEO: Trykk play i spilleren øverst i saken.

Mo hornmusikk har lagt lista høyt foran NM med det krevende verket «Pinocchio», av den spanske komponisten Ferrer Ferran. Det handler om spennende opplevelsene til Pinocchio, en levende marionettedokke, og faren hans, den fattige treskjæreren Geppetto - under ledelse av Reid Gilje, som rangeres blant landets beste dirigenter.

Dramatisk

For at publikum lettere skulle kunne følge handlingen i musikken, ble teksten om Pinocchio vist på storskjerm under konserten. Det fungerte glimrende.

Det var dramatisk og beskrivende å rett og slett høre hvordan Geppetto skjærer ut sin makeløse tredukke eller hvordan eslene kommer trekkende med sin vogn.

– Alltid husk at ekte magi bor i hjertene våre, sto det så treffende på storskjermen.

Det blir mer magi under NM i janitsjar i Trondheim 23. til 25. mars.