Musikalsk motor i 40 år

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

RANA: Om lag seks ganger i året gleder de bygdefolket. Nesten 300 ganger i løpet av 40 år. Utskarpen skolekorps har gjennom 40 år vært et musikalsk klekkeri.

DEL

Jubileumskonserten for jubilanten føyde seg også inn i rekken over konserter som fornøyer bygdefolket. Fanfare, serenader og ikke minst det som minner oss aller mest om korps, nemlig marsjer fikk de frammøtte som ville hylle jubilanten høre - presist, taktfast og melodiøst

Miljøskaper

Korpset teller i dag om lag 50 medlemmer. 15 av disse er aspiranter. Dette skulle love godt for den videre rekrutteringen.

I løpet av de 40 årene har korpset hatt 12 dirigenter og den første av dem var Olav Skille.

Korpset har også rekruttert proffe kunstnere, blant annet operasanger Helge Rønning og klarinettist Rita Kvalnes.

Redaktør for bygdeavisa "Bygdenytt" Øyvind Straumbotn mener korpset er en av de viktigste aktørene i lokalmiljøet.

– Ja, det er nesten synd at ikke jeg også var fødd 30 år tidligere slik at jeg kunne vært med i korpset. Jeg kunne godt tenkt meg det, men slik var det ikke i den tiden da jeg vokste opp.I tillegg til å være viktig for miljøet er korpset også viktig for å utvikle musikalitet. Og en 17. mai uten et korps ville vært veldig trasig, mener han.

Musikalsk maraton

Straumbotn tror samarbeidet som nå er mellom skolen og musikkskolen er veldig nødvendig for rekrutteringen til korpset.

– Det øker kvaliteten og det er viktig, sier han

Han tror også at korpset har vært viktig for foreldrene til barna som er med.

– Foreldrene i bygda har vært veldig aktive fra starten av. De har holdt på tradisjoner som midtsommermartna og julefest. Korpset har blitt en sosial møteplass for dem også.

Under jubileumskonserten spilte også ei ungdomsrockegruppe som for tiden er uten navn. Også det aktive bandmiljøet i bygda har etter manges mening utspring fra skolekorpset. Det framhevet konferansier Karl-Hans Rønning. "Uten navn" hadde både driv og trøkk og vi kan ikke annet en glede oss til fortsettelsen.

Trøkk hadde også Nordsia Big Band. Det består delvis av forvokste korpsmedlemmer som spiller storbandmusikk. De hilste jubilanten med fire låter.

Alle frammøtte fikk gratis kaker og kaffe på ettermiddagen. I barne-tv tid ble det supriseparty for korpsets medlemmer - taco og dans til Roy Rolls.

Artikkeltags